Inapoi la Cautare

CIRCULARĂ 32 /1995


pentru modificarea unor prevederi din Normele privind efectuarea operaţiunilor de schimb valutar pentru persoane fizice pe teritoriul României (anexa nr. 4 la Regulamentul privind efectuarea operaţiunilor valutare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 94 din 18 mai 1995)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.09.1995 și 28.05.1998 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.09.1995 și 28.05.1998 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Capitolul II punctul 3 litera f) se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "f) casa de schimb valutar trebuie să aibă asigurata, pentru fiecare punct de schimb valutar în parte, dotarea necesară derulării activităţii de schimb valutar. Prin dotare se înţelege următoarele:

    - ghisee care să asigure izolarea casierului de ceilalţi lucrători ai casei de schimb valutar, precum şi de clienţi;

    - tehnica de calcul şi programe - cel puţin la sediul casei de schimb valutar - care să asigure evidenta operaţiunilor şi a raportarilor în forma şi structura solicitate de Banca Naţionala a României;

    - aparat de verificare a autenticităţii bancnotelor;

    - condiţii necesare păstrării în deplina securitate a valorilor (sistem de alarma, casa de bani);"

    2. Capitolul III punctul 12 alineatul 2 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "Astfel de operaţiuni se pot efectua numai pentru documentele de schimb valutar emise în ultimele 45 de zile şi numai pentru sumele în lei pentru care nu au mai fost efectuate restituiri de valute în acest interval de timp de către o casa de schimb valutar."

    3. Capitolul V punctul 19 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "19. Pentru fiecare tranzacţie, punctele de schimb valutar vor întocmi buletine de schimb valutar tipizate, conform modelului alăturat.

    Asigurarea cu aceste formulare intră în obligaţia fiecărei case de schimb valutar.

    Buletinele de schimb valutar vor fi executate, înregistrate, evidentiate şi utilizate ca documente cu regim special, în care scop vor purta în mod obligatoriu antet, serie şi număr de ordine imprimate. Buletinele de schimb valutar se întocmesc în trei exemplare, fiind obligatorie completarea lor cu toate datele prevăzute în formular.

    Originalul buletinului de schimb valutar, datat, semnat şi stampilat de punctul de schimb valutar, se inmineaza clientului, exemplarul 2 se ataşează la registrul tranzacţiilor (folosit ca document primar în înregistrările contabile), iar exemplarul 3 se păstrează ca act justificativ de casa la locul efectuării operaţiunii.

    Pe buletinele de schimb valutar nu se admit corecturi; eventualele buletine completate eronat vor fi anulate prin barare (pe toate cele 3 exemplare) sub semnatura lucrătorului şi ştampila punctului de schimb valutar. Buletinele de schimb valutar anulate se păstrează la locul efectuării operaţiunii.

    Pentru operaţiunile de schimb valutar menţionate la cap. III pct. 11, pe buletinul de schimb valutar se vor menţiona următoarele: "schimb valutar suplimentar conform aprobării nr. ........., din data de ................., a Ministerului ..............".
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic