Inapoi la Cautare

CIRCULARĂ 2 /1999


pentru modificarea Regulamentului nr. 4/1998 privind regimul rezervelor minime obligatorii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    5. Litera b) a articolului 7 va avea următorul cuprins:

    "b) în dolari S.U.A. sau în euro, în contul "LORO" al băncii, deschis la centrala Băncii Naţionale a României, pentru mijloacele băneşti în valută. Opţiunea pentru una dintre cele doua valute este a fiecărei bănci. O data formulată, ea nu poate fi modificată timp de 12 luni calendaristice."

    6. Articolul 8 va avea următorul cuprins:

    "Art. 8. - Costul eventualelor operaţiuni de schimb valutar, necesare băncilor pentru constituirea rezervelor în valută, precum şi riscul valutar generat de aceste operaţiuni sunt suportate în întregime de banca în cauza."

    7. Articolul 19 va avea următorul cuprins:

    "Art. 19. - Stabilirea şi modificarea ratei dobânzii plătite la rezervele minime obligatorii se fac de către Banca Naţională a României prin circulara. Rata dobânzii se va situa cel puţin la nivelul ratei dobânzii medii la depunerile la vedere practicate de bănci."

    8. Articolul 20 va avea următorul cuprins:

    "Art. 20. - Rata dobânzii medii practicate de bănci la depunerile la vedere se calculează lunar de către Banca Naţională a României, distinct pentru lei şi pentru valuta, ca medie ponderată, pe baza datelor transmise de bănci. Soldurile depunerilor la vedere, inclusiv cele neremunerate, precum şi ratele dobânzilor aferente sunt cele din ultima zi calendaristică a lunii. Ratele dobânzilor astfel calculate se aplica pentru rezervele minime obligatorii din luna calendaristică următoare (perioade de aplicare)."

    9. Articolul 24 va avea următorul cuprins:

    "Art. 24. - În termen de 3 zile lucrătoare de la expirarea perioadei de observare, băncile vor raporta, în scris, Băncii Naţionale a României - Direcţia generală operaţiuni monetare, valutare şi de credit baza de calcul pentru determinarea rezervelor minime obligatorii (conform anexelor nr. 1-3).

    O bancă nou-înfiinţată începe să raporteze şi să constituie rezerve minime obligatorii după expirarea primei perioade de observare complete."

    10. Articolul 25 va avea următorul cuprins:

    "Art. 25. - Datele necesare pentru calcularea ratei medii a dobânzilor la vedere practicate de bănci (conform anexei nr. 4) se transmit Direcţiei generale politica monetara şi valutară în termen de 3 zile lucrătoare de la sfârşitul lunii calendaristice."

    11. După articolul 26 se introduce articolul 26^1 cu următorul cuprins:

    "Art. 26^1 . - În cazul unor diferenţe între datele raportate de bănci şi situaţia constatată în urma controlului efectuat de Banca Naţională a României se procedează astfel:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic