Inapoi la Cautare

CIRCULARĂ 12 /1995


privind operaţiunile de decontări cu trezoreria generală a statului efectuate prin unităţile bancare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 26.04.1996 și 12.12.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 26.04.1996 și 12.12.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. În sensul art. 22 al Regulamentului nr. 10/1994 al Băncii Naţionale a României şi al prezentei circulare, prin operaţiuni de decontări cu trezoreria generală a statului se înţelege: operaţiunile de decontări cu bugetul de stat, cu bugetele locale, cu bugetul asigurărilor sociale de stat, cu fondurile speciale, cu mijloacele extrabugetare şi alte conturi ale instituţiilor publice.

    2. Unităţile bancare au obligaţia de a prezenta centralei Băncii Naţionale a României sau sucursalelor sale documentele privind operaţiunile de decontări cu trezoreria generală a statului, grupate pe următoarele categorii:

    a) operaţiuni de decontări cu bugetul de stat;

    b) operaţiuni de decontări cu bugetele locale;

    c) operaţiuni de decontări cu bugetul asigurărilor sociale de stat;

    d) operaţiuni de decontări cu fondurile speciale constituite în condiţiile legii;

    e) operaţiuni de decontări privind mijloacele extrabugetare ale instituţiilor publice;

    f) operaţiuni de decontări privind alte conturi ale instituţiilor publice.

    Documentele privind operaţiunile de decontări cu trezoreria generală a statului, astfel grupate, se totalizează în benzi de control al căror total se preia în dispoziţii de plată centralizatoare alcătuite pentru fiecare categorie.

    3. Durata operaţiunilor de decontări cu trezoreria generală a statului nu poate depăşi durata maxima a unei operaţiuni de decontare interbancara de acelaşi tip, locală sau interjudeteana, stabilită prin art. 5 al Regulamentului nr. 10/1994 al Băncii Naţionale a României.

    4. Până la data de 31 decembrie 1995, pentru operaţiunile de decontări cu trezoreria generală a statului, agenţii economici şi instituţiile publice, plătitori de impozite, taxe şi alte venituri, vor folosi, ca document de decontare, dispoziţia de plată, reglementată prin Normele nr. 2/1980 ale Băncii Naţionale a României.

    Pe aceste dispoziţii de plată, agenţii economici vor înscrie, în mod obligatoriu, codul fiscal şi explicatia privind natura şi scadenta venitului respectiv, precum şi contul de venituri.

    În cazul plăţilor, instituţiile publice vor folosi, de asemenea, dispoziţia de plată.

    Conform Legii nr. 59/1934 asupra cecului, modificată prin Legea nr. 83/1994, nu vor fi acceptate la decontare de către unităţile bancare alte cecuri decît cele prevăzute în aceste legi.

    5. Societăţile bancare vor primi la decontare dispoziţii de încasare cu titlu de executare silită, în condiţiile art. 40 din Legea bugetului de stat pe anul 1995 nr. 22/1995.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic