Inapoi la Cautare

ATRIBUŢII din /2006


ocoalelor silvice de stat şi ale celor constituite ca structuri proprii, obligaţiile proprietarilor de păduri, în vederea respectării regimului silvic


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Atribuţiile ocoalelor silvice

    ART. 1

    În scopul gestionării durabile a pădurilor, indiferent de forma de proprietate, proprietarii de păduri din România sunt obligaţi să asigure, prin ocoale silvice care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, realizarea serviciilor silvice sau administrarea pentru pădurile pe care le au în proprietate.

    ART. 2

    (1) Ocoalele silvice constituite în condiţiile legii pot asigura, pe baze contractuale şi concurenţiale, servicii silvice sau administrarea altor păduri decât cele pentru care au fost constituite, cu adaptarea corespunzătoare a statutului de funcţionare.

    (2) Ocoalele silvice şi regiile publice locale cu specific silvic sunt obligate ca în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri să facă publice limitele minime şi maxime ale valorii tarifelor pentru serviciile silvice pe care le asigură, precum şi pentru administrarea pădurilor.

    (3) Tarifele prevăzute la alin. (2) se stabilesc în lei/ha/an.

    (4) În tarifele prevăzute la alin. (2) nu se includ:

    a) cheltuielile necesare pentru aprovizionarea materială pentru realizarea lucrărilor de împăduriri, a lucrărilor de combatere a dăunătorilor forestieri şi a unor lucrări a căror necesitate rezultă din apariţia unor situaţii excepţionale;

    b) cheltuielile necesare pentru realizarea lucrărilor silvice.

    (5) Cheltuielile prevăzute la alin. (4) se suportă de către proprietar.

    (6) Ofertele de tarife prevăzute la alin. (2) se publică de fiecare ocol silvic care are activitate pe raza unei unităţi administrativ-teritoriale, la locul de afişaj al primăriei unităţii administrativ-teritoriale respective, cu obligaţia menţinerii acestor oferte afişate pe o perioadă de 6 luni.

    (7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), pot afişa oferte şi alte ocoale silvice care sunt interesate să realizeze serviciile silvice sau administrarea pădurilor aflate pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic