Inapoi la Cautare

ARANJAMENT din /1979


privind produsele lactate*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Obiective

    Obiectivele prezentului aranjament sînt, în conformitate cu principiile şi obiectivele convenite în Declaraţia ministerială de la Tokio, din data de 14 septembrie 1973, cu privire la negocierile comerciale multilaterale:

    - de a realiza expansiunea şi liberalizarea din ce în ce mai larga a comerţului mondial cu produse lactate, în condiţii de piaţa cît mai stabile cu putinta, pe baza unor avantaje reciproce pentru ţările exportatoare şi importatoare;

    - de a favoriza dezvoltarea economică şi socială a ţărilor în curs de dezvoltare.

    ART. 2

    Produse vizate

    1. Prezentul aranjament se aplică sectorului produselor lactate. În cadrul prezentului aranjament, termenul produse lactate cuprinde următoarele produse, asa după cum sînt definite în Nomenclatorul Consiliului de cooperare vamală:

	

                                                           NCCV
                                                           ----
    a) lapte şi smîntînă proaspete, neconcentrate,
       neindulcite 04.01
    b) lapte şi smîntînă conservate, concentrate sau
       indulcite 04.02
    c) unt 04.03
    d) brînzeturi şi casuri 04.04
    e) caseina ex. 35.01


    2. Aplicarea aranjamentului la alte produse, în care produsele lactate vizate la paragraful 1 din prezentul articol sînt încorporate, va putea fi hotarita de către Consiliul internaţional pentru produse lactate, instituit în virtutea art. VII paragraful 1 a) din prezentul aranjament (denumit în continuare consiliul), dacă acesta va considera includerea lor ca fiind necesară pentru îndeplinirea obiectivelor şi dispoziţiilor prezentului aranjament.

    ART. 3

    Informare

    1. Participanţii au convenit sa comunice regulat şi fără întîrziere consiliului informaţiile necesare, care să-i permită sa supravegheze şi sa aprecieze situaţia globală a pieţei mondiale a produselor lactate şi situaţia pieţei mondiale a fiecărui produs lactat.

    2. Ţările în curs de dezvoltare participante vor comunică informaţiile pe care le deţin. În scopul ca aceşti participanţi să-şi poată îmbunătăţi mecanismul colectării datelor, participanţii ţărilor dezvoltate, ca şi cei ai ţărilor în curs de dezvoltare în măsura sa o facă, vor examina cu bunavointa orice cerere de asistenţa tehnica ce le va fi prezentată.

    3. Informaţiile pe care participanţii se angajează să le furnizeze în virtutea paragrafului 1 din prezentul articol, în conformitate cu modalităţile stabilite de consiliu, vor cuprinde date privitoare la evoluţia trecută, situaţia actuala şi perspectivele în materie de producţie, consum, preţuri, stocuri şi schimburi, inclusiv tranzacţiile, altele decît tranzacţiile comerciale normale, cu produsele vizate în art. II din prezentul aranjament, ca şi orice alta informaţie pe care consiliul o va considera necesară. Participanţii vor comunică, de asemenea, informaţii asupra politicilor lor interne şi a măsurilor comerciale, ca şi asupra angajamentelor lor bilaterale, plurilaterale sau multilaterale în sectorul produselor lactate şi vor face cunoscute, cît mai repede posibil, toate modificările aduse acestor politici şi măsurile susceptibile de a avea consecinţe asupra comerţului internaţional cu produse lactate. Dispoziţiile prezentului paragraf nu obliga un participant sa dezvaluie informaţii confidenţiale a căror divulgare ar împiedica aplicarea unor legi, ar fi contrară interesului public sau ar aduce prejudicii intereselor comerciale legitime ale unor întreprinderi publice sau particulare.

    NOTĂ:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic