Inapoi la Cautare

ANEXĂ din /2017


la Ordinul ministrului transporturilor nr. 600/2017 pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 146/2011 privind aprobarea condiţiilor contractuale speciale ale contractelor pentru echipamente şi construcţii, inclusiv proiectare, şi ale contractelor pentru construcţii clădiri şi lucrări inginereşti proiectate de către beneficiar ale Federaţiei Internaţionale a Inginerilor Consultanţi în Domeniul Construcţiilor (FIDIC), pentru obiective de investiţii din domeniul infrastructurii rutiere de transport de interes naţional, finanţate din fonduri publice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (23.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    1.1.3.11. "Certificatul de Recepţie Finală" înseamnă certificatul emis de Inginer care precizează data la care Antreprenorul şi-a încheiat obligaţiile prevăzute în contract, potrivit prevederilor Sub-Clauzei 11.9.

    1.1.5.6. "Sector" înseamnă o parte de lucrări pe care Beneficiarul le poate determina la Data de începere a Lucrărilor.

    1.1.5.7. "Lucrări Provizorii" înseamnă toate lucrările provizorii de orice tip (altele decât Utilajele Antreprenorului), necesare pe Şantier pentru execuţia şi terminarea Lucrărilor Permanente şi remedierea oricăror defecţiuni.

    1.1.5.8. "Lucrări" înseamnă Lucrările Permanente şi Lucrările Provizorii, sau oricare dintre acestea, după caz.

    1.1.5.9. "Utilităţi" se referă la instalaţii de suprafaţă, de subteran sau aeriene ce permit distribuţia de servicii cum ar fi produse petroliere, gaze, apă, electricitate, canalizare, telefon etc. care pot fi în proprietate publică sau privată.

    1.1.6.7. "Şantier" înseamnă locurile în care vor fi executate Lucrările Permanente şi unde se vor livra Echipamentele şi Materialele, şi oricare alte locuri prevăzute în Contract ca fiind parte componentă a Şantierului.

     Suprafeţele de teren necesare pentru Lucrări Provizorii şi pentru organizarea de şantier a Antreprenorului vor fi considerate ca parte a Şantierului, însă obligaţia asigurării dreptului de acces la acestea şi plata oricăror costuri generate de utilizarea temporară a acestor suprafeţe va fi responsabilitatea exclusivă a Antreprenorului.

    1.1.6.10. "Autorizaţia de Construcţie" se referă la autorizaţia legală pentru demararea Lucrărilor Permanente pe teren/şantier în conformitate cu legislaţia română în vigoare şi desemnată, în România, sub numele de "Autorizaţia de Construcţie", care se va obţine de către Antreprenor în interesul şi în numele Beneficiarului".

    1.1.6.11. "Graficul de proiectare înseamnă graficul pregătit de Antreprenor care trebuie actualizat săptămânal şi lunar în vederea monitorizării şi evaluării ritmului evoluţiei proiectării în conformitate cu Sub-Clauza 8.6 [Ritmul Evoluţiei Lucrărilor]".

    1.1.6.12. "Graficul de Lucrări" înseamnă graficul pregătit de Antreprenor care trebuie actualizat săptămânal şi lunar şi trebuie să se identifice cu listele de cantităţi care trebuie executate în perioada de referinţă în vederea monitorizării şi evaluării ritmului evoluţiei lucrărilor în conformitate cu Sub-Clauza 8.6 [Ritmul Evoluţiei Lucrărilor]".

    1.1.6.13. "Declaraţie de proiectare" reprezintă intenţia de proiectare, respectiv încadrarea in condiţiile minime privind capacităţile/caracteristicile tehnice/exigentele calitative şi cantitative stabilite în Studiul de Fezabilitate şi stabileşte setul de criterii de proiectare elaborate de Antreprenor în baza Cerinţelor Beneficiarului.

    1.1.6.14. "Proiect ilustrativ" reprezintă Studiul de fezabilitate furnizat Antreprenorului de către Beneficiar respectiv Documentaţia tehnica la un nivel de exigenţă cantitativă şi calitativă minima acceptată de către Beneficiar şi impusă de către acesta pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie".

    1.1.6.15. "Ordin de modificare" reprezintă aprobarea de către Inginer şi Beneficiar şi dispunerea de către Inginer către Antreprenor a uneia dintre Modificările menţionate în prezentul Contract privind executarea Contractului.

    1.5. Prioritatea Documentelor

     Documentele care alcătuiesc Contractul trebuie considerate ca documente care se explicitează reciproc. În scopul interpretării, prioritatea documentelor va fi aplicată în conformitate cu ordinea de mai jos:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic