Inapoi la Cautare

ANEXĂ din /2006


privind stabilirea limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide în şi pe fructe, legume, cereale şi alte produse de origine vegetală*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



----------

    *) Anexele au fost aprobate de Ordinul nr. 12/173/286/1/124/2006, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 430 din 18 mai 2006.

    ANEXA 1

                         PLANTELE ŞI PRODUSELE VEGETALE

       pentru care sunt stabilite limite maxime de reziduuri de pesticide

                                  SECŢIUNEA 1

                    Fructe, legume şi alte produse vegetale

	

*Font 8*
┌──────────────────────────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ │Partea din produs pentru care│
│ Grupe de produse vegetale │ Produse vegetale │ sunt stabilite niveluri │
│ │ │ maxime de reziduuri │
├──────────────────────────────┴────────────────────────────────┴─────────────────────────────┤
│1. Fructe proaspete, uscate sau neprelucrate, conservate prin congelare, cu au fără adaos de │
│zahăr; nuci │
├──────────────────────────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────────┤
│(I) CITRICE │Grapefruit │Produsul întreg │
│ │Lămâi │ │
│ │Lămâi verzi (limes) │ │
│ │Mandarine (inclusiv clementine │ │
│ │şi alţi hibrizi similari) │ │
│ │Portocale │ │
│ │Pomelo │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(II) FRUCTE NUCIFERE │Migdale │Produsul întreg după │
│(cu coajă sau fără │Nuci de Brazilia │îndepărtarea cojilor │
│coajă) │Anacard (alune caju) │ │
│ │Castane │ │
│ │Nuci de cocos │ │
│ │Alune │ │
│ │Macadamia (nuci de Queensland) │ │
│ │Nuci Pecan │ │
│ │Pine nuts (seminţele comestibile│ │
│ │ale diferitelor specii de pin) │ │
│ │Fistic │ │
│ │Nuci comune │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(III) FRUCTE SEMINŢOASE │Mere │Produsul întreg după │
│ │Pere │îndepărtarea pedunculului │
│ │Gutui │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(IV) FRUCTE SÂMBUROASE │Caise │Produsul întreg după │
│ │Cireşe │îndepărtarea pedunculului │
│ │Piersici (inclusiv nectarine │ │
│ │şi hibrizi similari) │ │
│ │Prune │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(V) BACE ŞI FRUCTE MICI │(a) Struguri │Produsul întreg după │
│ │Struguri de masă │îndepărtarea pedunculului │
│ │Struguri pentru vin │(când este cazul) şi în cazul│
│ │(b) Căpşuni │coacăzelor, fructele cu │
│ │(altele decât cele sălbatice) │peduncul │
│ │(c) Fructe de rug │ │
│ │(altele decât cele sălbatice) │ │
│ │Mure (Rubus fructicosus) │ │
│ │Mure (Rubus caesius) │ │
│ │Loganberry (hibrid de zmeură │ │
│ │şi mure) │ │
│ │Zmeură │ │
│ │Altele │ │
│ │(d) Alte bace şi fructe mici │ │
│ │(altele decât cele sălbatice) │ │
│ │Afine (Vaccinium mirtillus) │ │
│ │Răchitele │ │
│ │Coacăze (albe, roşii şi negre) │ │
│ │Agrişe │ │
│ │Altele │ │
│ │(e) Bace şi fructe sălbatice │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(VI) FRUCTE DIVERSE │Avocado │Produsul întreg după │
│ │Banane │îndepărtarea pedunculului │
│ │Curmale │(când este cazul) şi în cazul│
│ │Smochine │ananasului, fructul fără │
│ │Kiwi │coroană │
│ │Kumquats │ │
│ │Litchi │ │
│ │Mango │ │
│ │Măsline │ │
│ │Passion fruit │ │
│ │(fructul de passiflora) │ │
│ │Ananas │ │
│ │Rodii │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┴────────────────────────────────┴─────────────────────────────┤
│2. Legume proaspete sau neprelucrate, congelate sau uscate │
├──────────────────────────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────────┤
│(I) LEGUME RĂDĂCINOASE ŞI CU │Sfeclă │Produsul întreg după │
│TUBERCULI │Morcovi │îndepărtarea coletului (dacă │
│ │Ţelină │este cazul, îndepărtarea │
│ │Hrean │solului se face prin clătire │
│ │Topinambur (Helianthus │cu jet de apă sau printr-o │
│ │tuberosus) │uşoară periere uscată a │
│ │Păstârnac │produsului) │
│ │Pătrunjel (rădăcină) │ │
│ │Ridichi │ │
│ │Barba-caprei │ │
│ │Cartofi dulci (batate) │ │
│ │Rutabagă │ │
│ │Napi │ │
│ │Ignami │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(II) LEGUME BULBOASE │Usturoi │Ceapă (uscată), ceapă │
│ │Ceapă │franţuzească (uscată), │
│ │Ceapă franţuzească (hasma) │usturoiul (uscat): produsul │
│ │Ceapă de primăvară │întreg, după îndepărtarea │
│ │Altele │foiţelor uşor detaşabile şi a│
│ │ │solului (dacă este cazul). │
│ │ │Ceapă, ceapă franţuzească şi │
│ │ │usturoiul, altele decât cele │
│ │ │uscate, ceapă de primăvară: │
│ │ │produsul întreg fără rădăcini│
│ │ │şi pământ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(III) LEGUME FRUCTOASE │(a) Solanacee │Produsul întreg după │
│ │Tomate │îndepărtarea pedunculului │
│ │Ardei │ │
│ │Vinete │ │
│ │Altele │ │
│ │(b) Cucurbitacee cu coajă │ │
│ │comestibilă │ │
│ │Castraveţi │ │
│ │Cornişoni │ │
│ │Dovlecei │ │
│ │Altele │ │
│ │(c) Cucurbitacee cu coajă │ │
│ │necomestibilă │ │
│ │Pepene galben │ │
│ │Dovleac │ │
│ │Pepene verde │ │
│ │Altele │ │
│ ├────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │e) Porumb dulce │Boabele şi coceanul fără │
│ │ │frunze │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(IV) BRASICACEE │(a) brasicacee fructoase │Conopidă şi broccoli: numai │
│ │(cu inflorescenţe) │inflorescenţele │
│ │Broccoli │ │
│ │Conopidă │ │
│ │Altele │ │
│ ├────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │(b) brasicacee cu căpăţână │Produsul după îndepărtarea │
│ │Varză de Bruxelles │frunzelor mucegăite (dacă │
│ │Varză albă cu căpăţână │este cazul) │
│ │Altele │ │
│ │(c) brasicacee cu frunze │ │
│ │Varză chinezească │ │
│ │Kale (varză fără căpăţână) │ │
│ │Altele │ │
│ ├────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │(d) gulie │Produsul întreg după │
│ │ │îndepărtarea învelişului şi a│
│ │ │solului (dacă este cazul) │
│ │ │(îndepărtarea solului se face│
│ │ │prin clătire cu jet de apă │
│ │ │sau printr-o uşoară periere │
│ │ │uscată a produsului) │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(V) LEGUME CU FRUNZE ŞI │(a) Salată şi similar │Produsul după îndepărtarea │
│VERDEŢURI PROASPETE │Creson │frunzelor exterioare │
│ │Fetică │mucegăite, a rădăcinilor şi a│
│ │Salată │solului (dacă este cazul) │
│ │Escarole (andiva cu frunze late)│ │
│ │Altele │ │
│ │(b) Spanac şi similar │ │
│ │Spanac │ │
│ │Frunze de sfeclă (chard) │ │
│ │Altele │ │
│ │(c) Năsturel │ │
│ │(d) Cicoare │ │
│ │(e) Verdeţuri │ │
│ │Asmăţui │ │
│ │Arpagic │ │
│ │Frunze de pătrunjel │ │
│ │Frunze de ţelină │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(VI) PĂSTĂIOASE (proaspete) │Fasole (cu păstăi) │Produsul întreg, după │
│ │Fasole (fără păstăi) │îndepărtarea păstăilor, sau │
│ ├────────────────────────────────┤produsul cu păstăi dacă │
│ │Mazăre (cu păstăi) │acestea sunt destinate │
│ │Mazăre (fără păstăi) │consumului │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(VII) LEGUME CU TULPINĂ │Sparanghel │Produsul întreg după │
│ │Cardoons │îndepărtarea ţesuturilor │
│ │Ţelină │mucegăite şi a solului (dacă │
│ │Fennel │este cazul); pentru praz şi │
│ │Anghinare │fennel: produsul întreg după │
│ │Praz │îndepărtarea rădăcinilor şi a│
│ │Revent │solului (dacă există) │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│(VIII) CIUPERCI │Ciuperci sălbatice │Produsul întreg după │
│ │Ciuperci de cultură │îndepărtarea solului sau a │
│ │ │mediului de cultură │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│3. Seminţe de leguminoase │Fasole │Produsul întreg │
│(uscate) │Linte │ │
│ │Mazăre │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│4. Seminţe oleaginoase │Seminţe de în │Seminţele întregi după │
│ │Arahide │îndepărtarea cojilor sau │
│ │Seminţe de mac │tegumentului, dacă este │
│ │Seminţe de susan │posibil │
│ │Seminţe de floarea soarelui │ │
│ │Seminţe de rapiţă │ │
│ │Boabe de soia │ │
│ │Seminţe de muştar │ │
│ │Seminţe de bumbac │ │
│ │Altele │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│5. Cartofi │Cartofi de toamnă │Produsul întreg după │
│ │Cartofi timpurii │îndepărtarea solului (dacă │
│ │ │este cazul) (îndepărtarea │
│ │ │solului se face prin clătire │
│ │ │cu jet de apă sau printr-o │
│ │ │uşoară periere uscată a │
│ │ │produsului) │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│6. Ceai (Camellia sinensis, │ │Produsul întreg │
│frunze şi codiţe uscate) │ │ │
│fermentat sau nefermentat │ │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│7. Hamei (uscat) inclusiv │ │Produsul întreg │
│granule de hamei şi pulberea │ │ │
│neconcentrată │ │ │
├──────────────────────────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│8. Condimente │Seminţe de chimen │Produsul întreg │
│ │Boabe de ienupăr │ │
│ │Nucşoară │ │
│ │Boabe de piper, negru şi alb │ │
│ │Batoane de vanilie │ │
│ │Altele │ │
└──────────────────────────────┴────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘


    SECŢIUNEA 2 Cereale

    Orz, hrişcă, porumb, mei, ovăz, orez, secară, sorg, triticale, grâu, alte cereale

    ANEXA 2

                                     LISTA

              reziduurilor de pesticide şi limitele maxime admise

                                  SECŢIUNEA 1

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic