Inapoi la Cautare

AMENDAMENT din /2015


la Convenţia internaţională privind standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/atestare şi efectuare a serviciului de cart, adoptată la Londra la 7 iulie 1978 (STCW 1978), aşa cum a fost amendată


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    3. După regula existentă V/2 se adaugă următoarea nouă regulă V/3:

    "Regula V/3

    Cerinţe minime obligatorii pentru instruirea şi calificarea comandanţilor, ofiţerilor, personalului nebrevetat şi a altor categorii de personal de pe navele care fac obiectul Codului IGF1. Această regulă se aplică comandanţilor, ofiţerilor, personalului nebrevetat şi altor categorii de personal care execută serviciul la bordul navelor care fac obiectul Codului IGF.

    2. Înainte de a li se repartiza sarcini la bordul navelor care fac obiectul Codului IGF, navigatorii trebuie să fi terminat pregătirea cerută prin paragrafele de la 4 la 9 de mai jos, în conformitate cu funcţia, sarcinile şi responsabilităţile lor.

    3. Toţi navigatorii care execută serviciul la bordul navelor care fac obiectul Codului IGF trebuie, înainte de a li se repartiza sarcini la bordul navei, să beneficieze de o familiarizare corespunzătoare cu nava şi cu echipamentul specific, astfel cum este specificat în paragraful 1.5 din regula I/14.

    4. Navigatorii responsabili cu sarcini specifice legate de siguranţă, asociate cu măsurile de precauţie privind utilizarea sau ca răspuns în caz de urgenţă în ceea ce priveşte combustibilul de la bordul navelor care fac obiectul Codului IGF, trebuie să deţină un certificat de pregătire de bază pentru serviciul pe navele care fac obiectul Codului IGF.

    5. Fiecare candidat pentru un certificat de pregătire de bază pentru serviciu pe navele care fac obiectul Codului IGF trebuie să fi terminat pregătirea de bază în conformitate cu paragraful 1 din secţiunea A-V/3 din Codul STCW.

    6. Navigatorii responsabili cu sarcini specifice legate de siguranţă asociate cu măsurile de precauţie privind utilizarea sau ca răspuns în caz de urgenţă în ceea ce priveşte combustibilul de la bordul navelor care fac obiectul Codului IGF, care au fost calificaţi şi certificaţi în conformitate cu paragrafele 2 şi 5 din regula V/1-2 sau paragrafele 4 şi 5 din regula V/1-2 pe navele care transportă gaze lichefiate, se consideră că au îndeplinit cerinţele enunţate în paragraful 1 din secţiunea A-V/3 pentru pregătirea de bază pentru serviciul pe navele care fac obiectul Codului IGF.

    7. Comandanţii, ofiţerii mecanici şi tot personalul cu responsabilităţi directe privind măsurile de precauţie şi utilizare a combustibililor şi a instalaţiilor de combustibil de pe navele care fac obiectul Codului IGF trebuie să deţină un certificat de pregătire de nivel avansat pentru serviciul pe navele care fac obiectul Codului IGF.

    8. Fiecare candidat pentru obţinerea unui certificat de pregătire de nivel avansat pentru serviciul pe navele care fac obiectul Codului IGF trebuie, în timp ce deţine certificatul de aptitudini descris la paragraful 4:

    .1 să fi terminat forma de pregătire aprobată de nivel avansat pe navele care fac obiectul Codului IGF şi să îndeplinească standardele de competenţă specificate în paragraful 2 din secţiunea A-V/3 din Codul STCW; şi

    .2 să fi efectuat cel puţin o lună de stagiu de îmbarcare aprobat care include cel puţin trei operaţiuni de buncherare, la bordul navelor maritime care fac obiectul Codului IGF. Două dintre cele trei operaţiuni de buncherare pot fi înlocuite printr-o pregătire aprobată pe simulator privind operaţiunile de buncherare, ca parte a pregătirii din paragraful 8.1 de mai sus.

    9. Comandanţii, ofiţerii mecanici şi orice persoană cu responsabilităţi directe privind măsurile de precauţie şi utilizare a combustibililor pe navele care fac obiectul Codului IGF, care au fost calificaţi şi certificaţi în conformitate cu standardele de competenţă specificate în paragraful 2 din secţiunea A-V/1-2 pentru serviciul pe navele care transportă gaze lichefiate, se consideră că au îndeplinit cerinţele enunţate în paragraful 2 din secţiunea A-V/3 pentru pregătirea de nivel avansat pentru navele care fac obiectul Codului IGF, cu condiţia ca aceştia să aibă de asemenea:

    .1 îndeplinite cerinţele de la paragraful 6; şi

    .2 îndeplinite cerinţele de la paragraful 8.2 privind buncherarea sau au participat la efectuarea a trei operări de marfă la bordul unui nave care transportă gaze lichefiate; şi

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic