Inapoi la Cautare

AMENDAMENT din /1978


la anexa la Protocolul din 1978 referitor la Convenţia internaţionala din 1973 pentru prevenirea poluării de către nave (MARPOL 73/78)*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    a) o inspecţie iniţială, înainte ca nava să fie pusă în serviciu sau înainte ca certificatul cerut de regula 5 din aceasta anexa sa i se elibereze pentru prima data, care trebuie să includă o inspecţie completa a structurii, echipamentelor, instalaţiilor, armaturilor, amenajărilor şi materialului sau în măsura în care prevederile acestei anexe se aplică navei. Aceasta inspecţie trebuie să confere siguranţa ca structura, echipamentele, instalaţiile, armaturile, amenajările şi materialul corespund întru totul cerinţelor aplicabile ale acestei anexe;

    b) o inspecţie de reinnoire, la intervale specificate de Administraţie, dar nedepasind 5 ani, exceptând cazurile când se aplică dispoziţiile paragrafelor (2), (5), (6) şi (7) ale regulii 8 din aceasta anexa. Inspecţia de reinnoire trebuie să confere siguranţa ca structura, echipamentele, instalaţiile, armaturile, amenajările şi materialul corespund întru totul cerinţelor aplicabile ale acestei anexe;

    c) o inspecţie intermediara, în decurs de 3 luni înainte sau după cea de-a doua data de aniversare sau în decurs de 3 luni înainte sau după cea de-a treia data de aniversare din certificat, care va tine locul uneia dintre inspecţiile anuale specificate în paragraful (1) alin. d) al acestei reguli. Inspecţia intermediara trebuie să confere siguranţa ca echipamentele, pompele şi instalaţiile de tubulaturi aferente, inclusiv instalaţiile de supraveghere şi control al descarcarilor de hidrocarburi, instalaţiile de spalare cu ţiţei, echipamentul de separare hidrocarburi-apa şi instalaţiile de filtrare a hidrocarburilor, corespund întru totul cerinţelor aplicabile ale acestei anexe şi sunt în buna stare de funcţionare. Aceste inspecţii intermediare trebuie menţionate în certificatul eliberat conform regulii 5 sau 6 din aceasta anexa;

    d) o inspecţie anuală, în decurs de 3 luni înainte sau după fiecare data de aniversare din certificat, care să cuprindă o inspecţie generală a structurii, echipamentului, instalaţiilor, armaturilor, amenajărilor şi a materialului menţionate în paragraful (1) alin. a) al acestei reguli pentru a se asigura ca acestea au fost întreţinute în conformitate cu prevederile paragrafului (4) al acestei reguli şi ca sunt încă satisfăcătoare scopului căruia nava îi este destinată. Aceste inspecţii anuale trebuie menţionate în certificatul eliberat conform regulii 5 sau 6 din aceasta anexa;

    e) o inspecţie suplimentară, generală sau parţială, după caz, trebuie să fie efectuată după o reparatie ce rezultă în urma investigatiilor prescrise în paragraful (4) al acestei reguli sau ori de câte ori sunt executate reparaţii sau reinnoiri importante. Inspecţia trebuie să confere siguranţa ca reparaţiile şi reinnoirile necesare au fost efectiv executate, ca materialul şi modul de execuţie a acestor reparaţii sau reinnoiri sunt din toate punctele de vedere satisfăcătoare şi ca nava îndeplineşte din toate punctele de vedere cerinţele acestei anexe.

    (2) Administraţia va stabili măsuri corespunzătoare pentru navele care nu se supun prevederilor paragrafului (1) al acestei reguli în scopul asigurării respectării prevederilor aplicabile ale acestei anexe.

    (3) a) Inspecţiile navelor, în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor acestei anexe, trebuie efectuate de inspectori ai Administraţiei. Totuşi Administraţia poate incredinta inspecţiile fie inspectorilor numiţi în acest scop, fie organizaţiilor recunoscute de aceasta.

    b) O administraţie care numeşte inspectori sau recunoaşte organizaţii pentru a efectua inspecţiile prevăzute la alin. a) al acestui paragraf, trebuie să imputerniceasca orice inspector numit sau organizaţia recunoscută pentru ca cel puţin:

      (i) să solicite reparaţii la o nava; şi

      (îi) să efectueze inspecţii, dacă sunt cerute de autorităţile competente ale statului portuar.

    Administraţia trebuie să notifice Organizaţiei responsabilităţile specifice şi condiţiile autorităţii acordate inspectorilor numiţi sau organizaţiilor recunoscute, pentru a fi difuzate părţilor la prezentul protocol spre informarea inspectorilor lor.

    c) Dacă un inspector numit sau o organizaţie recunoscută stabileşte ca starea navei sau a echipamentului sau nu corespunde substanţial caracteristicilor din certificat sau se prezintă astfel încât nava nu este apta pentru a ieşi în mare fără a prezenta un pericol excesiv pentru mediul marin, acel inspector sau organizaţie trebuie să se asigure imediat ca se iau măsuri de remediere şi trebuie să informeze Administraţia în timp util. Dacă nu se iau asemenea măsuri de remediere, certificatul trebuie retras, iar Administraţia trebuie informată imediat; dacă nava se afla în portul altei părţi, autorităţile competente ale statului portuar trebuie, de asemenea, informate imediat. Dacă un inspector al Administraţiei, un inspector numit sau o organizaţie recunoscută a informat autorităţile competente ale statului portuar, guvernul statului portuar interesat trebuie să acorde acelui inspector sau acelei organizaţii tot sprijinul necesar pentru a-şi îndeplini obligaţiile în conformitate cu aceasta regula. Dacă este cazul, guvernul statului portuar interesat va lua astfel de măsuri care să asigure ca nava nu va ieşi în mare sau nu va părăsi portul pentru a se indrepta către cel mai apropiat şantier de reparaţii disponibil cat timp prezintă un pericol excesiv pentru mediul marin.

    d) În fiecare caz administraţia interesată trebuie să garanteze pe deplin efectuarea completa şi eficienta a inspecţiei şi trebuie să se angajeze sa ia măsurile necesare pentru a satisface aceasta obligaţie.

    (4) a) Starea navei şi a echipamentelor ei trebuie menţinută pentru a corespunde prevederilor prezentei convenţii, ca să se asigure ca nava va fi apta din toate punctele de vedere sa iasa în mare fără a prezenta un pericol excesiv pentru mediul marin.

    b) După efectuarea oricărei inspecţii a navei conform prevederilor paragrafului (1) al acestei reguli, nu trebuie să se facă nici o modificare a structurii, echipamentelor, instalaţiilor, armaturilor, amenajărilor sau materialului, care au făcut obiectul inspecţiei, fără aprobarea administraţiei, cu excepţia simplei înlocuiri a acestor echipamente sau armături.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic