Inapoi la Cautare

AMENDAMENT 6 /2005


la Memorandumul de finanţare convenit între Guvernul României şi Comisia Europeană privind asistenţa financiară nerambursabilă acordată prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare pentru măsura "Reabilitarea şi modificarea sistemului de canalizare şi a sistemului de furnizare şi tratare a apelor uzate în Arad pentru
protejarea râului Mureş, România"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    4.1. Denumire: S.C. Compania de Apă Arad S.A.

    4.2. Adresa: Str. Sabin Drăgoi, nr. 2-4, Arad, România

    4.3. E-mail: raac@arad.ro raacep@arad.ro"

    - la punctul 7, "Obiective", cel de-al doilea paragraf se modifică astfel: "Consiliul Judeţean Arad este proprietarul mijloacelor fixe ale sectorului de apă potabilă şi ape uzate cu care operează S.C. Compania de Apă Arad S.A."

    În cazul Componentei B, "Asistenţa tehnică pentru managementul măsurii", primul paragraf se modifică astfel:

    "În calitate de beneficiar al MUDP II din cadrul BERD, S.C. Compania de Apă Arad (ca fostă Regie) este deja familiarizată cu practica internaţională privind managementul proiectelor. Pe parcursul fazei de pregătire a măsurii a fost realizată o verificare a capacităţii operatorului de apă privind implementare a măsurii, în urma căreia s-au constatat cerinţe adiţionale care să asigure că investiţia, care este mai mare şi mai complexă decât proiectul BERD, este implementată cu succes."

    În cadrul Componentei C, "Programul de dezvoltare a capacităţii", primele două paragrafe se modifică astfel:

    "Programul de dezvoltare a capacităţii ar trebui să faciliteze susţinerea şi viabilitatea măsurii după finalizare. Acesta ar trebui să asigure că facilităţile sunt corect coordonate, operate şi menţinute după remiterea programului către Consiliul Judeţean al Municipiului Arad (în calitate de proprietar) şi către S.C. Compania de Apă Arad (în calitate da operator). Necesitatea pentru un asemenea program a fost stabilită în timpul fazei de pregătire a proiectului.

    Programul ar trebui să se desfăşoare în strânsă cooperare cu Consiliul Judeţean al Municipiului Arad, cu Unitatea de Implementare a Proiectului şi cu S.C. Compania de Apă Arad. Programul va urmări aspectele tehnice legate de operarea şi întreţinerea reţelelor de canalizare şi a staţiei de epurare, monitorizarea debitelor şi compoziţia apelor uzate, funcţionarea staţiei de epurare şi modernizarea capacităţii laboratorului pentru monitorizare şi analiză. Programul va îmbunătăţi calitatea managementului financiar al S.C. Compania de Apă Arad, incluzând problemele legate de recuperarea costurilor şi politica preţurilor, precum şi managementul măsurii".

    - la punctul 10 "Principalele elemente ale analizelor financiare"

    - al doilea paragraf se modifică astfel:

    "Tarifele trebuie să depăşească rata inflaţiei, la un nivel care să asigure recuperarea adecvată a costurilor. O creştere de două ori şi jumătate a tarifului real pentru serviciile de canalizare de-a lungul anilor 2004-2010, după cum a fost indicat în analiza financiară, va asigura o acoperire adecvată a tuturor costurilor de operare şi întreţinere. Deprecierea infrastructurii de bază nu este inclusă, deoarece aceasta este publică, dar S.C. Compania de Apă Arad primeşte din partea Consiliului Judeţean Arad rambursarea taxelor pe venit care sunt transferate în Fondul de întreţinere, reparaţii şi dezvoltare (IRD), care a fost stabilit pentru proiectul ce se derulează prin BERD"

    - cel de-al şaselea paragraf se modifică după cum urmează:

    "Scopul convenţiilor financiare stipulate de împrumutul BERD este să asigure menţinerea viabilităţii financiare a S.C. Compania de Apă Arad. Convenţiile principale prevăd creşterea tarifelor pentru serviciile de apă şi ape uzate în raport cu inflaţia, o reducere a costurilor de operare de 2% pe an şi completarea fondurilor IRD. Activitatea S.C. Compania de Apă Arad se desfăşoară în conformitate deplină cu aceste convenţii financiare. În plus S.C. Compania de Apă Arad trebuie să pregătească şi să reactualizeze anual planul său de afaceri şi să înfiinţeze o Unitate de Implementare a Proiectului."

    - paragraful opt se modifică astfel:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic