Inapoi la Cautare

ACORD din /2022


între Organizaţia Naţiunilor Unite, reprezentată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, şi Guvernul României cu privire la cea de-a patra reuniune a Procesului intersesional de negociere a Abordării strategice a managementului internaţional al substanţelor chimice şi de gestionare a produselor chimice şi deşeurilor după anul 2020


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Aprobat prin ORDINUL nr. 1.374 din 9 noiembrie 2022
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1108 din 17 noiembrie 2022.

──────────

    Întrucât Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a acceptat invitaţia Guvernului României (Guvernul) de a organiza cea de-a patra reuniune a Procesului intersesional de negociere a Abordării strategice a managementului internaţional al substanţelor chimice şi de gestionare a produselor chimice şi deşeurilor după anul 2020 (reuniunea),

    Conferinţa internaţională privind managementul produselor chimice (ICCM), la a patra sesiune (ICCM4), prin rezoluţia IV/4 ICCM, a iniţiat un proces intersesional pentru a pregăti recomandări privind SAICM şi abordarea integrată a produselor chimice şi a deşeurilor după anul 2020. ICCM4 a fost de acord că procesul intersesional ar trebui să fie deschis tuturor părţilor interesate şi să includă, în principiu, două întâlniri înainte de a treia reuniune a grupului de lucru deschis SAICM (care va avea loc în 2019) şi o întâlnire care să aibă loc între a treia reuniune a grupului de lucru deschis SAICM şi a cincea sesiune a ICCM (programată pentru 2020).

    În cadrul primei sesiuni ICCM s-a decis, prin rezoluţia I/1 ICCM, că activitatea intersesională ar trebui promovată, printre altele, prin întâlniri regionale pentru a analiza progresul în implementarea SAICM în cadrul regiunilor.

    Strategia de politică generală prevede, la paragraful 27, înfiinţarea unui birou al ICCM în conformitate cu regulile de procedură. Biroul consiliază preşedintele şi secretariatul cu privire la desfăşurarea lucrărilor conferinţei şi organelor sale subsidiare.

    Drept care UNEP şi Guvernul (colectiv părţile) au convenit după cum urmează:

    Data şi locul reuniunii

    1. Procesul intersesional pentru negocierea SAICM şi abordarea integrată a produselor chimice şi deşeurilor după anul 2020 este programat preliminar să se desfăşoare la Bucureşti în perioada 27 august-2 septembrie 2022. Acesta va avea loc imediat după reuniunile regionale şi ale părţilor interesate de abordarea strategică pentru managementul internaţional al produselor chimice care vor avea loc în perioada 27-28 august 2022 în acelaşi loc, datele finale urmând să fie într-o perioadă stabilită de comun acord de către părţi înainte de data evenimentului.

    Prezenţa la reuniune

    2. Participanţii la reuniune (participanţii) vor fi invitaţi de directorul executiv sau de un funcţionar superior al UNEP şi vor include:

    (a) reprezentanţi ai statelor membre ale Naţiunilor Unite şi ai agenţiilor sale specializate şi conexe;

    (b) reprezentanţii Naţiunilor Unite, ai organelor sale interguvernamentale şi ai agenţiilor sale specializate şi conexe;

    (c) experţi selectaţi şi membri ai unor organizaţii nonguvernamentale şi altor organizaţii interguvernamentale selectate;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic