Inapoi la Cautare

ACORD din /2006


între România şi Guernsey privind impunerea veniturilor din economii, convenit prin schimb de scrisori


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Întocmită la St. Peter Port la 17 octombrie 2006, în limba engleză, în 3 exemplare.

    Apendicele 1

                          ACORD

    privind impunerea veniturilor din economii, încheiat între România şi Guernsey

    Întrucât:

    1. Art. 17 din Directiva 2003/48/CE (directiva) a Consiliului Uniunii Europene (Consiliul) privind impunerea veniturilor din economii prevede că, până la 1 ianuarie 2004, statele membre adoptă şi publică actele cu putere de lege şi actele administrative necesare pentru a se conforma acestei directive, ale cărei dispoziţii se aplică de la 1 ianuarie 2005, cu condiţia ca:

    "(i) Confederaţia Elveţiană, Principatul Liechtenstein, Republica San Marino, Principatul Monaco şi Principatul Andorra să aplice de la aceeaşi dată măsuri echivalente celor cuprinse în directivă, în conformitate cu acordurile încheiate de acestea cu Comunitatea Europeană, în urma deciziilor adoptate în unanimitate de către Consiliu;

    (îi) toate acordurile sau alte aranjamente să fie în vigoare, prevăzând că toate teritoriile dependente ori asociate relevante aplică de la aceeaşi dată schimbul automat de informaţii în acelaşi mod cu cel prevăzut în cap. II din directivă (sau, pe parcursul perioadei de tranziţie definite la art. 10, aplică un impozit prin reţinere la sursă în aceleaşi condiţii ca şi cele prevăzute la art. 11 şi 12)."

    2. La 19 iulie 2004 ( Decizia 2004/587/CE a Consiliului), Consiliul a modificat data aplicării directivei, data de 1 ianuarie 2005 fiind înlocuită cu data de 1 iulie 2005.

    3. La 24 iunie 2005, Consiliul:

    - a luat notă de faptul că cele 25 de state membre, 5 state europene (Principatul Andorra, Principatul Liechtenstein, Principatul Monaco, Republica San Marino, Confederaţia Elveţiană), 3 teritorii dependente ale Coroanei Britanice (Guernsey, Insula Man şi Jersey) şi şapte teritorii dependente sau asociate din regiunea Caraibelor (Antilele Olandeze, Aruba, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Montserrat, Insulele Turks şi Caicos) au confirmat aplicarea măsurilor convenite de impunere a veniturilor din economii, începând cu 1 iulie 2005 (accept);

    - a adoptat "nota de accept" (doc. 10.038/05 FISC 69) care a declanşat aplicarea de către toate cele 40 de părţi la acord a măsurilor convenite de impunere a veniturilor din economii începând cu data de 1 iulie 2005;

    - a autorizat Secretariatul Consiliului să facă cunoscute ţărilor şi teritoriilor terţe relevante şi publicului "nota de accept" şi informaţiile referitoare la convenţiile bilaterale de impunere a veniturilor din economii şi la directiva privind impunerea veniturilor din economii.

    4. Relaţiile dintre Guernsey şi Uniunea Europeană sunt determinate de Protocolul 3 la Tratatul de aderare a Regatului Unit la Comunitatea Europeană. În conformitate cu protocolul, Guernsey nu face parte din teritoriul fiscal al Uniunii Europene.

    5. Guernsey ia notă de faptul că, deşi scopul final al statelor membre ale Uniunii Europene este acela de a realiza o impunere efectivă a plăţilor de dobânzi în statul membru de rezidenţă fiscală al beneficiarilor efectivi prin schimbul de informaţii referitoare la plăţile de dobânzi, 3 state membre, şi anume Republica Austria, Regatul Belgiei şi Marele Ducat de Luxemburg, nu au obligaţia, pe durata unei perioade de tranziţie, să efectueze schimb de informaţii, dar aplică un impozit cu reţinere la sursă asupra veniturilor din economii acoperite de directivă.

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic