Inapoi la Cautare

ACORD din /2006


între Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România şi procurorul de stat de pe lângă Tribunalul Teritorial al Luxemburgului din Marele Ducat de Luxemburg privind cooperarea şi schimbul de informaţii financiare în domeniul combaterii spălării banilor şi a finanţării terorismului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Autorităţile competente ale României (Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor) şi Marelui Ducat de Luxemburg (procurorul de stat de pe lângă Tribunalul Teritorial al Luxemburgului), denumite în continuare autorităţi, doresc, în spiritul cooperării şi interesului reciproc, să faciliteze schimbul de informaţii privind cercetarea şi urmărirea persoanelor suspectate de spălarea banilor sau de finanţarea terorismului ori de activităţi criminale legate de spălarea banilor sau de finanţarea terorismului şi convin în acest sens asupra următoarelor:

    ART. 1

    Autorităţile vor coopera pentru a colecta, a procesa şi a analiza informaţiile pe care le deţin cu privire la tranzacţiile financiare suspecte de a fi legate de spălarea banilor sau finanţarea terorismului ori de a fi în legătură cu activităţile criminale care stau la baza spălării banilor sau a finanţării terorismului.

    În acest scop, în măsura în care permit dispoziţiile legale şi reglementările respective din ţările lor şi în conformitate cu politica şi procedurile lor proprii, autorităţile vor schimba, spontan sau la cerere, toate informaţiile pe care le deţin, care pot fi utile cercetărilor lor asupra tranzacţiilor financiare având legătură cu spălarea banilor sau cu finanţarea terorismului şi asupra persoanelor fizice sau juridice implicate.

    Fiecare solicitare de informaţii va expune succint faptele pertinente care motivează cererea.

    ART. 2

    Informaţiile obţinute de fiecare autoritate nu pot fi divulgate unei terţe părţi sau altor autorităţi ori instituţii şi nu pot fi utilizate în scop judiciar sau de investigare poliţienească decât cu acordul prealabil al autorităţii emitente.

    Se înţelege că informaţiile obţinute în aplicarea prezentului acord nu pot fi utilizate în justiţie decât pentru urmăriri legate de combaterea finanţării terorismului sau a spălării banilor proveniţi din infracţiunile enumerate în anexa nr. I pentru Marele Ducat de Luxemburg şi în anexa nr. II pentru România. Aceste anexe sunt adaptate în conformitate cu evoluţia legislaţiilor naţionale respective.

    ART. 3

    Autorităţile nu vor permite utilizarea sau divulgarea niciunei informaţii obţinute de fiecare autoritate în alte scopuri decât cele menţionate în acest acord, fără acordul prealabil al autorităţii emitente.

    ART. 4

    Informaţiile schimbate în aplicarea prezentului acord au caracter confidenţial şi sunt protejate de secretul oficial sau profesional. Ele se bucură, în fiecare dintre statele implicate, de cel puţin aceeaşi protecţie prevăzută prin lege pentru informaţiile obţinute din sursă naţională de aceeaşi natură.

    ART. 5

    Autorităţile definesc împreună, în conformitate cu legislaţiile lor naţionale respective, procedurile şi mijloacele de comunicare utilizabile şi se consultă pentru punerea în aplicare a prezentului acord.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic