Inapoi la Cautare

ACORD din /1980


între Republica Socialistă România şi Regatul Norvegiei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 4

    Părţile contractante vor incuraja un schimb de informaţii cu privire la programele lor de dezvoltare economică, în scopul unei mai bune utilizări a potentialelor şi perspectivelor lor economice pentru creşterea comerţului bilateral.

    Părţile contractante sînt de acord sa faciliteze în continuare contractele de afaceri dintre reprezentanţii organizaţiilor, întreprinderilor, firmelor şi băncilor cu activitate de comerţ exterior, pentru o mai buna cunoaştere a pieţelor lor respective. În vederea asigurării unei cresteri stabile şi armonioase a schimburilor comerciale, părţile contractante vor incuraja încheierea de contracte pe termen lung între întreprinderile din cele doua tari.

    Părţile contractante vor promova şi facilita, în conformitate cu legile şi reglementările lor în vigoare, organizarea şi participarea la tîrguri comerciale şi expoziţii, misiuni economice şi tehnice, simpozioane etc. în ţările lor.

    ART. 5

    Plăţile între cele doua tari se vor efectua în valută liber convertibilă, în conformitate cu reglementările valutare în vigoare în cele doua tari.

    ART. 6

    Se va constitui o comisie mixtă guvernamentală, compusa din reprezentanţi ai autorităţilor competente din cele doua tari şi reprezentanţi ai organizaţiilor, întreprinderilor şi firmelor interesate.

    Comisia mixtă guvernamentală va examina îndeplinirea acestui acord şi va identifica toate posibilităţile pentru dezvoltarea şi facilitarea comerţului dintre cele doua tari. Comisia va avea sarcina sa elaboreze şi să prezinte propuneri şi recomandări autorităţilor competente din România şi, respectiv, Norvegia.

    Comisia mixtă guvernamentală se va întruni, de regula, o dată pe an, alternativ, în România şi Norvegia, data urmînd a fi convenită. Sesiuni extraordinare ale comisiei se pot convoca la solicitarea uneia dintre părţile contractante, care va propune data şi ordinea de zi pentru asemenea sesiuni.

    ART. 7

    Prezentul acord va înlocui, la intrarea sa în vigoare, Acordul comercial pe termen lung dintre Republica Socialistă România şi Regatul Norvegiei, semnat la 30 octombrie 1970 la Bucureşti.

    Acordul va fi supus aprobării în conformitate cu prevederile constituţionale ale părţilor contractante şi va intra în vigoare la data ultimei notificări privind aceasta aprobare.

    Acest acord va avea o valabilitate de 5 ani de la data intrării sale în vigoare.

    Acesta se va considera reînnoit prin tacită reconducţiune pe perioade de cîte un an, dacă nici una dintre părţile contractante nu va notifica în scris celeilalte încetarea valabilităţii, cu 3 luni înainte de expirarea sa.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic