Inapoi la Cautare

ACORD din /1971


ce completează Convenţia asupra semnalizării rutiere, deschisă semnării la Viena la 8 noiembrie 1968*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    *) Traducere

    Părţile contractante, părţi în Convenţia asupra semnalizarii rutiere, deschisă semnării la Viena la 8 noiembrie 1968,

    dornice sa stabilească în Europa o mai mare uniformizare a regulilor privitoare la indicatoarele şi simbolurile rutiere, precum şi la marcajele rutiere,

    au convenit asupra celor ce urmează:

    ART. 1

    Părţile contractante, părţi în Convenţia asupra semnalizarii rutiere, deschisă semnării la Viena la 8 noiembrie 1968, vor lua măsurile corespunzătoare pentru ca sistemul semnalizarii rutiere şi al marcajelor rutiere aplicat pe teritoriul lor să fie conform cu dispoziţiile anexei la prezentul acord.

    ART. 2

    1. Prezentul acord va fi deschis semnării pînă la 30 aprilie 1972 de către statele ce sînt semnatare ale Convenţiei asupra semnalizarii rutiere, deschisă semnării la Viena la 8 noiembrie 1968, sau care au aderat la ea şi care sînt fie membre ale Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, fie admise la comisie cu caracter consultativ conform paragrafului 8 din mandatul acestei comisii.

    2. Prezentul acord este supus ratificării după ce statul va ratifica Convenţia asupra semnalizarii rutiere, deschisă semnării la Viena la 8 noiembrie 1968, sau va adera la ea. Instrumentele de ratificare vor fi depuse pe lîngă secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

    3. Prezentul acord rămîne deschis aderării oricărui stat prevăzut 1a paragraful 1 al prezentului articol şi care este parte în Convenţia asupra semnalizarii rutiere, deschisă semnării la Viena la 8 noiembrie 1968. Instrumentele de aderare vor fi depuse pe lîngă secretarul general.

    ART. 3

    1. Orice stat va putea, atunci cînd va semna sau ratifica prezentul acord ori va adera la el, sau oricînd ulterior, sa declare printr-o înştiinţare adresată secretarului general ca acordul intră în vigoare pentru toate teritoriile sau doar pentru unul dintre ele care asigura relaţiile internaţionale. Acordul va intra în vigoare pe teritoriul sau teritoriile prevăzute în înştiinţare după 30 de zile de la data cînd secretarul general a primit înştiinţarea sau la data intrării în vigoare a acordului pentru statul ce adresează înştiinţarea, dacă această dată este posterioară precedentei.

    2. Orice stat care face o declaraţie potrivit paragrafului 1 al prezentului articol va putea, oricînd ulterior, prin înştiinţare adresată secretarului general, sa declare ca acordul va inceta sa mai fie în vigoare pe teritoriul prevăzut în înştiinţare, iar acordul va inceta sa mai fie în vigoare pe acel teritoriu după un an de la data primirii acestei instiintari de către secretarul general.

    ART. 4

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic