Inapoi la Cautare

ÎNCHEIERE din /2013


privind judecarea cererii de apel formulată de apelanta Uniunea Producătorilor de Fonograme din România împotriva Hotărârii arbitrale din data de 2 august 2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Apărătorul intimatei S.C. PRO TV - S.A. susţine că Codul de procedură civilă impune specialistului parte al unei părţi să aibă aceeaşi specializare ca şi specialistul desemnat, iar în cauză, domnul avocat Rechardt Lauri nu este specialist în calculatoare, informatică, astfel cum era specialistul desemnat de instanţă. În ceea ce priveşte considerarea acelei opinii ca înscris, susţine că aceasta nu poate fi considerată înscris în sensul procedural al termenului.

    Reprezentantul intimatei ANISP susţine că între termene sa comunicat un înscris care emană de la un cadru didactic de la Iaşi şi solicită să nu se ţină cont de acesta în cauza de faţă.

    Curtea pune în discuţia părţilor cererile de intervenţie formulate de către intervenienţii Asociaţia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România - ADPFR, Asociaţia Română pentru Artişti Interpreţi sau Executanţi, Uniunea Naţională a Artiştilor din România - UNART.

    Apărătorul intimatei S.C. PRO TV - S.A. solicită respingerea cererilor de intervenţie formulate în cauză, ca netimbrate.

    Apărătorul intervenientei Uniunea Naţională a Artiştilor din România - UNART arată că nu are cunoştinţă de împrejurarea că cererea formulată de partea pe care o reprezintă nu a fost timbrată şi arată că va depune dovada achitării taxei judiciare de timbru şi timbrul judiciar până la sfârşitul şedinţei de judecată.

    Reprezentantul intimatei ANISP solicită respingerea cererilor de intervenţie formulate în cauză, ca netimbrate.

    Curtea constată că intervenienta Asociaţia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România - ADPFR a depus timbru judiciar şi dovada achitării taxei judiciare de timbru, aferente cererii de intervenţie, şi urmează ca intervenienţii Asociaţia Română pentru Artişti Interpreţi sau Executanţi, Uniunea Naţională a Artiştilor din România - UNART să depună taxa judiciară de timbru în cuantum de 4 lei şi timbru judiciar în valoare de 0,30 lei până la sfârşitul şedinţei de judecată.

    Apărătorul intimatei CREDIDAM, referitor la dovada calităţii de specialist IT a specialistului parte al apelantei UPFR, arată că instanţa a pus în vedere reprezentantului acestei părţi să facă această dovadă. Din înscrisurile depuse la dosarul cauzei rezultă că specialistul parte desemnat de către UPFR are calitatea de avocat în baroul din Finlanda, astfel încât condiţia impusă de către instanţă prin încheierea de şedinţă din data de 23 aprilie 2013 nu este satisfăcută, în sensul că acesta nu are calitate de specialist în domeniul IT. Cu privire la raportul tehnic depus de apelanta UPFR între termene, arată că un astfel de raport nu a fost încuviinţat nici ca raport extrajudiciar. Raportul depus de partea pe care o reprezintă la termenul de judecată anterior a fost depus în contraprobă faţă de înscrisul depus de apelanta UPFR şi apreciază că este concludent în cauză.

    Apelanta UPFR, printr-un apărător, arată că înscrisul depus de partea pe care o reprezintă la data de 9 mai 2013 face parte din proba cu înscrisuri care a fost încuviinţată de instanţă şi solicită menţinerea acestuia la dosar. Arată că, în arbitraj, CREDIDAM a depus un înscris provenind de la un specialist IT, iar completul arbitral l-a considerat util soluţionării cauzei. Astfel, solicită menţinerea înscrisului depus de partea pe care o reprezintă la dosar.

    Apărătorul intimatei CREDIDAM precizează că înscrisul depus de partea pe care o reprezintă în arbitraj a fost încuviinţat de completul de arbitri, iar în cauza de faţă nu s-a încuviinţat de către instanţa de judecată raportul depus de apelanta UPFR.

    Apărătorul intimatei S.C. PRO TV - S.A. invocă dispoziţiile art. 201 din Codul de procedură civilă, conform cărora părţile pot avea un specialist parte doar dacă acesta este încuviinţat de instanţă, astfel încât nu se pot depune la dosarul cauzei opinii ale unor specialişti care nu au fost încuviinţaţi.

    Apelanta UPFR, printr-un apărător, arată că înscrisul depus nu reprezintă un raport de expertiză extrajudiciară, ci doar un înscris.

    Reprezentantul intimatei ANISP arată că, prin propunerea de specialişti pe care a făcut-o apelanta UPFR, specialistul a cărui opinie a depus-o la dosarul cauzei se regăseşte printre experţii independenţi. Susţine că punctul de vedere al acestui specialist nu poate fi considerat înscris şi nu a fost încuviinţat de instanţă.

    După deliberare, referitor la admisibilitatea punctului de vedere depus la dosar de către specialistul Adrian Brezulianu, cu privire la care s-au ridicat obiecţiuni în ce priveşte calitatea de specialist a acestuia, Curtea îl consideră o apărare de fond şi urmează să fie luate în considerare în prezenta cauză.

    Curtea pune în discuţie obiecţiunile la raportul de expertiză.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic