Inapoi la Cautare

REGULAMENT din /2005


privind conţinutul documentaţiilor referitoare la scoaterea terenurilor din circuitul agricol


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.09.2005 și 25.02.2018 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.09.2005 și 25.02.2018 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Condiţiile de amplasare a construcţiilor şi competenţele instituţiilor abilitate pentru aprobarea scoaterii terenurilor din circuitul agricol

    ART. 1

    (1) Amplasarea construcţiilor de orice fel se face conform prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe terenuri situate în intravilanul localităţilor stabilit conform legii; fac excepţie construcţiile prevăzute la alin. (2) şi (3) ale art. 91 din legea menţionată, care pot fi amplasate şi pe terenuri situate în extravilanul localităţilor, cu precădere pe cele cu folosinţe neagricole sau cu folosinţe inferioare şi slab productive, cu respectarea prevederilor art. 92 din aceeaşi lege.

    (2) Scoaterea terenurilor din circuitul agricol în condiţiile prevăzute de art. 92 alin. (1)-(4), (6) şi (7) şi ale art. 93-103 din Legea nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu modificările şi completările ulterioare, se face astfel:

    a) până la suprafaţa de 1 ha, scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor agricole fără lucrări de îmbunătăţiri funciare, fără plantaţii viti-pomicole şi de clasa III-V de calitate se aprobă prin decizie a directorului executiv al direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală pe baza avizului oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară;

    b) pentru suprafeţe de 1-100 ha, scoaterea definitivă sau temporară a terenurilor agricole din circuitul agricol fără lucrări de îmbunătăţiri funciare, fără plantaţii viti-pomicole şi de clasa III-V de calitate se aprobă de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin decizie a directorului executiv al direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pe baza avizului Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară acordat prin oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară;

    c) pentru suprafeţele de teren ce depăşesc 100 ha, aprobarea de scoatere din circuitul agricol se dă prin hotărâre a Guvernului, cu avizul comun al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Achitarea taxelor aferente fondului de ameliorare a fondului funciar se face după aprobarea hotărârii Guvernului;

    d) scoaterea definitivă din circuitul agricol a terenurilor din extravilan de clasa I şi clasa a II-a de calitate, a celor amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, precum şi a celor plantate cu vii şi livezi din extravilan, prin extinderea intravilanului, se face pe bază de studii urbanistice (PUG sau PUZ) propuse de consiliile locale, cu respectarea condiţiilor privind conţinutul documentaţiei prevăzute la art. 2 alin. (1); aprobarea se dă prin ordin al directorului executiv al direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pe baza avizului oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară şi al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, dat, după caz, prin Direcţia consolidarea proprietăţii, reforma structurilor de exploatare şi conservarea solurilor şi/sau prin Direcţia generală implementarea politici sectoriale şi de piaţă, cu achitarea taxelor prevăzute de lege;

    (3) Scoaterea terenurilor din circuitul agricol se face pe baza unei documentaţii întocmite conform prevederilor prezentului regulament.

    (4) Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară eliberează avizul în maximum 10 zile lucrătoare de la primirea documentaţiei complete, iar direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală verifică şi aprobă documentaţia în maximum 10 zile lucrătoare de la primirea avizului; nerespectarea acestor termene constituie abatere disciplinară.

    CAP. II

    Conţinutul documentaţiei pentru obţinerea aprobării de scoatere a terenurilor din circuitul agricol

    ART. 2

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.