Inapoi la Cautare

PROTOCOL din /2005


pentru controlul respectării procedurii PIC


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 16.01.2006 și 18.10.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 16.01.2006 și 18.10.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere prevederile art. 15 din Hotărârea Guvernului nr. 697/2004 privind aprobarea Procedurii de consimţământ prealabil în cunoştinţă de cauză pentru controlul importului şi exportului anumitor substanţe şi preparate chimice periculoase - procedura PIC, cu modificările şi completările ulterioare, s-a stabilit următorul Protocol pentru controlul aplicării procedurii PIC:

    ART. 1

    (1) Substanţele şi preparatele chimice periculoase prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul protocol sunt controlate la exportul/importul din/în România.

    (2) Substanţele şi preparatele chimice periculoase care intră sub incidenţa procedurii PIC, prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 697/2004, cu modificările şi completările ulterioare, pot fi plasate sub unul dintre regimurile vamale definite conform reglementărilor vamale în vigoare, cu excepţia regimului vamal de tranzit.

    ART. 2

    Biroul vamal va permite efectuarea formalităţilor de vămuire a mărfurilor plasate sub unul dintre regimurile vamale prevăzute la art. 1 alin. (2) cu substanţele şi preparatele chimice periculoase prevăzute în anexa nr. 1 numai dacă importatorul sau exportatorul acestor substanţe sau preparate prezintă la biroul vamal o adeverinţă emisă de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, prin care se confirmă că substanţele sau preparatele chimice periculoase respective pot fi introduse sau scoase de pe teritoriul României.

    ART. 3

    (1) Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ca autoritate naţională competentă pentru aplicarea procedurii PIC, emite fiecărui importator sau exportator care efectuează una dintre operaţiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) cu substanţe sau preparate chimice periculoase prevăzute în anexa nr. 1 o adeverinţă scrisă, denumită în continuare adeverinţă, pe baza căreia biroul vamal va permite efectuarea formalităţilor de vămuire a acestor mărfuri plasate sub unul dintre regimurile vamale, cu excepţia tranzitului.

    (2) Formularul-tip pentru adeverinţă este prevăzut în anexa nr. 2.

    (3) Adeverinţa este valabilă pentru o singură substanţă sau preparat chimic periculos nominalizat în anexa nr. 1, pentru unul sau mai multe transporturi.

    (4) Adeverinţa cuprinde cantitatea totală de substanţă sau preparat şi data până la care aceasta este valabilă; termenul de valabilitate nu trebuie să depăşească sfârşitul anului calendaristic în curs.

    (5) Utilizarea adeverinţei la birourile vamale unde se efectuează formalităţile de vămuire se face după cum urmează:

    a) în cazul unui singur transport, agentul vamal din cadrul biroului vamal la care se realizează formalităţile de vămuire a mărfurilor plasate sub unul dintre regimurile vamale menţionate la art. 1 alin. (2), la definitivarea operaţiunii de vămuire, vizează şi anexează la declaraţia vamală în detaliu adeverinţa în original, viza atrăgând încetarea valabilităţii documentului în cauză.

    b) în cazul în care adeverinţa este valabilă pentru mai multe transporturi, agentul vamal din cadrul biroului vamal la care se realizează formalităţile de vămuire înscrie pe verso-ul adeverinţei numărul şi data declaraţiei vamale în detaliu, cantitatea de substanţă sau preparat introdusă sau scoasă din ţară pentru fiecare transport, cantitatea neutilizată din adeverinţă, sub semnătura şi ştampila personală; pentru fiecare transport agentul vamal care efectuează operaţiunea de vămuire anexează la declaraţia vamală în detaliu o copie faţă-verso a adeverinţei completate conform instrucţiunilor de mai sus, înscriind pe aceasta "conform cu originalul restituit agentului economic"; exemplarul original al adeverinţei se anexează la declaraţia vamală în detaliu de către agentul vamal care efectuează formalităţile de vămuire prin care se epuizează cantitatea totală de substanţă sau preparat menţionată în adeverinţă, moment în care adeverinţa îşi pierde valabilitatea.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.