Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2013


conform art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi prorogarea unor termene


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.06.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.06.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    (1) În scopul stingerii obligaţiilor de plată restante reciproce stabilite conform art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi prorogarea unor termene, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale încheie acorduri pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta procedură de compensare.

    (2) Pe baza acordurilor încheiate pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale prezintă unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului la care îşi au deschise conturile ordine de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care achită sumele datorate operatorilor economici, în contul 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" deschis pe numele acestora la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal în a căror administrare se află. La ordinele de plată se anexează o copie a acordului prin care s-a stabilit suma de plată. Plata sumelor se efectuează de către unităţile administrativ-teritoriale în limita creditelor bugetare aprobate în bugetele locale, de la titlurile de cheltuieli la care se încadrează obligaţia de plată respectivă.

    (3) În cazul în care operatorii economici nu au contul deschis la aceeaşi unitate teritorială a Trezoreriei Statului cu cea a unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, acordurile pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 încheiate de aceştia se transmit prin e-mail, scanate, la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului la care aceştia îşi au deschise conturile de către unitatea teritorială a Trezoreriei Statului la care documentele respective au fost depuse. Adresele de e-mail se convin de comun acord între conducătorii respectivelor unităţi teritoriale ale Trezoreriei Statului.

    (4) Sumele încasate de operatorii economici în contul 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" se transferă de către unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului cu ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului local, cu care se efectuează stingerea.

    (5) Operaţiunile prevăzute la alin. (2)-(4) se efectuează în cadrul aceleiaşi zile calendaristice.

    ART. 2

    (1) În situaţia în care disponibilităţile bugetelor locale sunt insuficiente pentru efectuarea plăţilor prevăzute la art. 1 alin. (2), unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale prezintă unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului la care îşi au deschise conturile, odată cu documentele de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), şi o cerere pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului, întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta procedură de compensare.

    (2) Pot depune cerere pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului, în condiţiile alin. (1), numai unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale care nu au conturile poprite şi numai pentru efectuarea operaţiunilor de stingere reciprocă a obligaţiilor de plată în relaţia cu operatorii economici ale căror conturi nu sunt poprite.

    (3) Pe baza cererii pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului transferă prin notă contabilă sumele aferente echilibrării bugetelor locale, din contul 65.02 "Decontări în contul trezoreriilor operative", codificat cu codul de identificare fiscală atribuit Trezoreriei Statului (8609468), în contul 21.40.02.10 "Venituri ale bugetului local - Împrumuturi temporare din Trezoreria Statului".

    (4) După efectuarea operaţiunii prevăzute la alin. (3) şi decontarea ordinelor de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) întocmite de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale la care au fost anexate cererile pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului transferă prin ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) sumele datorate bugetului local de operatorii economici, din conturile acestora 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului local.

    (5) Operaţiunile prevăzute la alin. (2) şi (3) aferente unui acord privind stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 se efectuează în cadrul aceleiaşi zile calendaristice. După finalizarea acestor operaţiuni, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului recuperează suma acordată din contul curent general al Trezoreriei Statului pentru echilibrarea bugetului local, prin debitarea pe bază de notă contabilă a contului de venituri al bugetului local 21.40.02.10 "Venituri ale bugetului local - Împrumuturi temporare din Trezoreria Statului".

    ANEXA 1

    la procedura de compensare

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.