Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2005


privind înscrierea contribuabililor în evidenţa specială


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.06.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.06.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. La data intrării în vigoare a prezentului ordin, în evidenţa specială care se constituie potrivit prevederilor art. 75 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se înscriu contribuabilii care figurează în evidenţa specială a contribuabililor inactivi, constituită potrivit alin. (5) al aceluiaşi articol, în vigoare până la data de 3 februarie 2005.

    2. În evidenţa specială, parte componentă a Registrului contribuabililor, constituită potrivit pct. 1, vor fi înscrişi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică, care, în toate cazurile, în decurs de 12 luni consecutive, îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:

    - nu au depus declaraţii fiscale (fişe fiscale, declaraţii informative, formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat", formularul 101 "Declaraţie privind impozitul pe profit", formularul 300 "Decont de taxă pe valoarea adăugată" etc.) şi situaţii financiare (raportări contabile semestriale sau anuale);

    - nu au efectuat plăţi datorate către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor pentru şomaj;

    - nu li s-a aprobat, la cerere, de către organul fiscal competent o măsură privind îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

    3. Contribuabilii înscrişi în evidenţa specială vor fi scoşi din această evidenţă la data la care îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:

    - li s-a aprobat, la cerere, trecerea în regimul derogatoriu de declarare;

    - şi-au îndeplinit toate obligaţiile de declarare şi plată restante, rezultate din evidenţele fiscale.

    4. Evidenţa specială constituită potrivit pct. 1 se actualizează lunar.

    În perioada 1-5 a fiecărei luni se va stabili, la nivelul unităţilor operative din subordinea direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, lista cuprinzând contribuabilii care îndeplinesc criteriile de intrare în/ieşire din evidenţa specială existentă în ultima zi a lunii precedente.

    Selectarea contribuabililor care îndeplinesc condiţiile de intrare în evidenţa specială se realizează prin verificarea condiţiilor prevăzute la pct. 2, după eliminarea contribuabililor selectaţi care figurează deja înscrişi în evidenţa specială şi a celor care îndeplinesc condiţiile de ieşire prevăzute la pct. 3.

    5. Listele cuprinzând contribuabilii care îndeplinesc criteriile de intrare în/ieşire din evidenţa specială se transmit, până la data de 5 a fiecărei luni, direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care vor proceda la actualizarea listei contribuabililor înscrişi în evidenţa specială.

    6. Lista cuprinzând contribuabilii înscrişi în evidenţa specială va fi transmisă de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, până la data de 15 a fiecărei luni, Direcţiei generale a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, care o va consolida atât din punct de vedere al criteriilor menţionate la pct. 2, cât şi din punct de vedere al sediilor secundare, la nivelul întregului teritoriu.

    Ca urmare a acestei acţiuni vor fi trecute în evidenţa specială toate sediile secundare aparţinând contribuabililor care se regăsesc în evidenţa specială.

    Lista consolidată va fi transmisă Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale a Vămilor şi direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti de către Direcţia generală a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.