Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2005


de încredinţare a administrării ariilor naturale protejate care necesită constituirea de structuri de administrare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.06.2005 și 02.12.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.06.2005 și 02.12.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Autoritatea publică centrală care răspunde de mediu, denumită în continuare autoritatea responsabilă, încredinţează pe bază de contract administrarea ariilor naturale protejate care necesită constituirea de structuri de administrare.

    ART. 2

    (1) Persoanele juridice interesate şi eligibile vor depune la sediul autorităţii responsabile, în termen de 30 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, o solicitare scrisă pentru încredinţarea administrării unuia sau mai multor parcuri naţionale ori parcuri naturale, care nu au structuri de administrare proprii deja constituite.

    (2) Pentru ariile naturale protejate care necesită constituirea de structuri de administrare şi care se vor înfiinţa ulterior intrării în vigoare a prezentului ordin, în cazul în care prin actul constitutiv se prevede posibilitatea încredinţării administrării acestora unor persoane juridice, persoanele juridice eligibile şi interesate depun solicitarea scrisă în termenul prevăzut în actul constitutiv sau în termen de 90 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a acestuia.

    (3) Pentru parcurile naţionale şi parcurile naturale pentru care s-a încredinţat administrarea pentru o anumită perioadă de timp şi al căror contract încetează înainte de expirarea perioadei de valabilitate stabilite, termenul de depunere a unei noi solicitări scrise pentru încredinţarea administrării va fi stabilit prin ordin al ministrului mediului şi gospodăririi apelor.

    (4) Pentru parcurile naţionale şi/sau parcurile naturale la care nu se înregistrează solicitări scrise până la expirarea termenului prevăzut la alin. (1), (2) şi (3) sau în cazul în care în urma evaluării nu există oferte câştigătoare, termenul de depunere a solicitărilor scrise pentru preluarea în administrare a acestora se prelungeşte la 120 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentului ordin. Dacă nici până la expirarea acestui termen nu se înregistrează solicitări scrise sau dacă în urma evaluării nu există oferte câştigătoare, autoritatea responsabilă va întreprinde măsurile necesare pentru înfiinţarea administraţiilor parcurilor naţionale şi/sau parcurilor naturale respective în subordinea sa, cu asigurarea finanţării acestora de la bugetul de stat.

    (5) Persoana juridică este eligibilă dacă îndeplineşte următoarele condiţii:

    a) are capacitate tehnică şi administrativă, putând dovedi competenţă în gestionarea resurselor naturale şi deţinând pentru fiecare arie naturală protejată o clădire destinată sediului administrativ, care să aibă birouri dotate cu mobilier şi birotică şi minimum două autovehicule de teren;

    b) are capacitate ştiinţifică, deţinând structuri de personal specializate şi baza materială necesară pentru a realiza studii şi cercetări privind resursele naturale, monitorizarea şi managementul durabil al acestora şi conservarea diversităţii biologice;

    c) are capacitate financiară, deţinând un patrimoniu suficient pentru a asigura resursele financiare necesare dotării, cheltuielilor operaţionale, activităţilor specifice de management şi acoperirii salariilor necesare înfiinţării unei/unor noi structuri de administrare fără a recurge la dubla subordonare a unor persoane deja angajate pe alte posturi şi în alte structuri.

    (6) Fiecare solicitare scrisă va fi însoţită de câte o documentaţie pentru fiecare arie protejată, care va cuprinde în principal:

    a) descrierea capacităţilor tehnice şi administrative existente ce vor intra în inventarul structurii de administrare (sedii, terenuri, autovehicule, birotică, mobilier, utilaje şi unelte etc.);

    b) dovedirea capacităţii ştiinţifice prin prezentarea experienţei şi viziunii în domeniul protecţiei naturii şi descrierea capitalului natural al fiecărei arii naturale protejate;

    c) angajamentul privind bugetul ce se va aloca anual, destinat exclusiv funcţionării structurii de administrare, cu defalcarea cuantumurilor alocate pe categorii de cheltuieli;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.