Inapoi la Cautare

ORDIN 64 /2016


privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.06.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.06.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale pct. 12.2.5 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

    ART. I

    Normele metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 319 din 23 aprilie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Capitolul I "Înregistrarea datoriei publice" se modifică şi completează după cum urmează:

    a) La punctul 4 se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins:

    "Garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi se înregistrează în lei, cumulat pentru fiecare lună de raportare, pe instituţie de credit."

    b) La punctul 8, subpunctul 8.3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "8.3. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013, aprobată cu modificări prin Legea nr. 8/2014, precum şi executările de garanţii, cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit."

    c) La punctul 8, după subpunctul 8.3 se introduce un nou subpunct, subpunctul 8.4, cu următorul cuprins:

    "8.4. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 88/2015, cu modificările ulterioare, precum şi executările de garanţii, cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit."

    2. La capitolul II "Modalitatea de raportare a datoriei publice", la punctul 9, după subpunctul 9.3 se introduce un nou subpunct, subpunctul 9.4, cu următorul cuprins:

    "9.4. Pentru garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, FNGCIMM va raporta Ministerului Finanţelor Publice formularul 1 «Prima Maşină» «Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de...», care se completează cu numărul şi valoarea garanţiilor, cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de finanţator, formularul 2 «Prima Maşină» «Situaţia garanţiilor acordate de către FNGCIMM şi a comisionului de risc aferent la data de ...........» cuprinzând informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare, precum şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare instituţie de credit, precum şi situaţia comisionului de risc achitat de beneficiarii Programului, aferent garanţiilor emise în luna de raportare, precum şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare finanţator, formularul 3 «Prima Maşină» «Scadenţarul estimativ al rambursărilor de capital aferente finanţărilor garantate de FNGCIMM la data de ...........» care se completează de către FNGCIMM cu estimările de rambursări de capital ce urmează a fi efectuate, agregate pe finanţatori, pe toată durata contractului de credit garantat....., formularul 4 «Prima Maşină» - «Rambursările de capital efectuate în contul finanţărilor garantate de către FNGCIMM la data de....», prin care se vor raporta lunar rambursările de capital efectuate de beneficiarii de finanţări garantate, atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe finanţatori, formularul 5 «Prima Maşină» «Situaţia renunţărilor la garanţii/respingerilor la plată la data de....» care se completează cu numărul şi valoarea renunţărilor la garanţii, precum şi valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizii de respingere la plată, efectuate în luna de raportare, precum şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de finanţator, formularul 6 «Prima Maşină» «Situaţia executării garanţiilor de stat la data de ....» care se completează cu valoarea garantată prin contractele de garantare emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice, în cursul lunii de raportare, precum şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe finanţatori. Formularele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 sunt prezentate în anexa nr. 12. FNGCIMM va raporta Ministerului Finanţelor Publice informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare până în penultima zi lucrătoare a lunii următoare lunii pentru care se face raportarea."

    3. La capitolul III "Structura Contului general al datoriei publice", la punctul 4, subpunctul I se modifică şi va avea următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.