Inapoi la Cautare

ORDIN 525 /2006


privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 56/45/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2005, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.05.2006 și 29.06.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.05.2006 și 29.06.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor:

    - Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare;

    - Hotărârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;

    - Hotărârii Guvernului nr. 52/2005 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2005, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere Hotărârea Guvernului nr. 235/2005 privind aprobarea pentru anul 2005 a listei cuprinzând denumirile comune internaţionale ale medicamentelor din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman, de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, cu modificările şi completările ulterioare, şi referatele de aprobare nr. 10.283 din 16 mai 2006 al secretarului general al Ministerului Sănătăţii şi nr. 1.533 din 8 mai 2006 al directorului general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

    ministrul sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:

    ART. I

    Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 56/45/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 şi 134 bis din 14 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. În anexa nr. 30 la articolul 17, punctul 2 va avea următorul cuprins:

    "2. Eliberarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul următoarelor boli cronice: stări posttransplant - G25*), hepatită cronică de etiologie virală cu HVB şi HCV - G5*), ciroză hepatică - G8*), poliartrită reumatoidă şi artropatia psoriazică - G19*), spondilită anchilozantă - G20*), bolile psihice - G16*), demenţe - G17*), bolnavi cu proceduri intervenţionale percutante numai după implantarea unei proteze endovasculare - stent - G3*), boala Gaucher - G30*), leucemii, limfoame, aplazie medulară, gamapatii monoclonale maligne, mieloproliferări cronice şi tumori maligne - G11*) se face prin acele farmacii aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate şi selecţionate ca urmare a negocierii adaosului comercial pentru medicamentele necesare în tratamentul acestor boli, prin majorarea valorii de contract obţinute de aceste farmacii conform pct. 1, printr-un act adiţional. Negocierea adaosului comercial se face în şedinţă deschisă, la care participă toţi reprezentanţii legali ai farmaciilor care doresc să elibereze medicamente gratuite pentru bolile cronice menţionate mai sus. La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi al Casei de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, eliberarea medicamentelor pentru tratamentul bolilor cronice prevăzute mai sus se va face prin farmaciile selecţionate în urma depunerii la sediul acestor case de asigurări de sănătate a ofertelor scrise privind nivelul adaosului comercial. Deschiderea ofertelor se face în prezenţa reprezentanţilor legali ai Colegiului Farmaciştilor din România. Adaosul comercial care se va negocia va porni de la preţul cu amănuntul maximal stabilit de Ministerul Sănătăţii până la valoarea preţului cu ridicata (adaos comercial stabilit de Ministerul Sănătăţii).

-------------

    *) Grupe de boli stabilite potrivit Hotărârii Guvernului nr. 235/2005 privind aprobarea pentru anul 2005 a listei cuprinzând denumirile comune internaţionale ale medicamentelor din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman, de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, cu modificările şi completările ulterioare.

    În procesul de selecţie a acestor farmacii, casele de asigurări de sănătate vor avea în vedere respectarea principiului proporţionalităţii în ceea ce priveşte acoperirea morbidităţii. Sumele suplimentare pentru acoperirea morbidităţii cauzate de bolile cronice menţionate mai sus pot fi contractate de un furnizor de servicii farmaceutice pentru un număr de maximum două farmacii.

    Farmaciile pot participa la negocierea adaosului comercial la medicamentele necesare pentru una sau mai multe dintre cele 10 boli cronice."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.