Inapoi la Cautare

ORDIN 2183 /2005


pentru modificarea şi completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 972/5.572/2003, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.07.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.07.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În conformitate cu prevederile art. 176 alin. (1) din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 309/1996 privind acordarea de reduceri cu 50% ale tarifelor pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, de care beneficiază elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi din învăţământul particular acreditat, cu modificările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. I alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 163/2001 privind reglementarea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 364/2002, cu modificările ulterioare, ale art. III din Hotărârea Guvernului nr. 1.468/2005 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 309/1996 privind acordarea de reduceri cu 50% ale tarifelor pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, de care beneficiază elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi din învăţământul particular acreditat, cu modificările ulterioare, ale art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate române, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 10 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 223/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului şi ministrul educaţiei şi cercetării emit următorul ordin:

    ART. I

    Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 972/5.572/2003 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pe calea ferată şi cu metroul pentru elevii şi studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 890 din 12 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Alineatul (1) al articolului 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, beneficiază şi de 24 de călătorii simple pe an calendaristic, cu reducere de 50% din tariful trenurilor accelerate şi rapide, clasa a II-a."

    2. După alineatul (1) al articolului 2 se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:

    "(1^1) De prevederile alin. (1), în mod similar cu prevederile art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999, republicată, beneficiază studenţii în vârstă de până la 26 de ani, împliniţi în anul calendaristic pentru care se distribuie carnetele cu cupoane. Studenţii primesc drepturile complete pentru întregul an calendaristic, indiferent de data împlinirii acestei vârste, carnetele cu cupoane şi legitimaţiile de călătorie cu reducere 50% fiind valabile în tot cursul anului respectiv.

    (1^2) Legitimaţiile de student cu reducere 50% pentru transport nu se emit şi nu se vizează după împlinirea vârstei de 26 de ani."

    3. Alineatul (6) al articolului 2 va avea următorul cuprins:

    "(6) Studenţii care din cauze imputabile lor repetă anul universitar nu vor beneficia de facilităţile prevăzute de prezentul articol. Universităţile au obligaţia de a nu le elibera acestor studenţi carnetul cu cupoane pentru călătoria studenţilor pe calea ferată cu reducere de 50% la tren accelerat-rapid."

    4. Litera d) a alineatului (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

    "d) supliment de tren accelerat cu 50% reducere - pentru călătoria cu tarif redus pe calea ferată la trenurile accelerate, clasa a II-a, a studenţilor din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi;".

    5. Litera e) a alineatului (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.