Inapoi la Cautare

ORDIN 211 /2009


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 46/2007 privind modul de alocare a fondurilor externe nerambursabile şi a contribuţiei publice naţionale în bugetul instituţiilor implicate în gestionarea şi utilizarea acestora, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană", aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi locuinţei nr. 6/2009 şi Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 136/2009


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.07.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.07.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 20 din Ordonanţa Guvernului nr. 46/2007 privind modul de alocare a fondurilor externe nerambursabile şi a contribuţiei publice naţionale în bugetul instituţiilor implicate în gestionarea şi utilizarea acestora, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană", aprobată prin Legea nr. 379/2007, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 12 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 33/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, cu modificările ulterioare, şi al art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei şi ministrul finanţelor publice emit următorul ordin:

    ART. I

    Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 46/2007 privind modul de alocare a fondurilor externe nerambursabile şi a contribuţiei publice naţionale în bugetul instituţiilor implicate în gestionarea şi utilizarea acestora, pentru obiectivul "Cooperare teritorială europeană", aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi locuinţei nr. 6/2009 şi Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 136/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 61 din 2 februarie 2009, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 5, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "2. în cazul programelor menţionate la lit. b) şi e) din preambul, cofinanţarea de la bugetul de stat se acordă pentru liderii de proiect/beneficiarii/partenerii din România, pe baza contractului de cofinanţare încheiat cu Autoritatea naţională. Pentru semnarea contractului de cofinanţare trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

    a) aplicantul din România trebuie să fi notificat Autoritatea naţională privind participarea în cadrul unui program de cooperare teritorială europeană cel târziu în termen de o lună de la transmiterea oficială a cererii de finanţare către structurile de gestionare a programelor. Această condiţie se aplică pentru cererile de finanţare depuse ulterior intrării în vigoare a prezentelor norme metodologice. Notificarea trebuie să respecte formatul standard de notificare, conform anexei la prezentele norme metodologice, trebuie să fie semnată de persoana desemnată ca persoană de contact în cadrul proiectului şi transmisă Autorităţii naţionale, cu confirmare de primire, utilizând orice mijloc de comunicare: e-mail, fax, poştă. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, Autoritatea naţională poate decide să nu semneze contractul de cofinanţare;

    b) să existe un contract de finanţare încheiat între liderii de proiect/beneficiari şi structurile de gestionare a programelor;

    c) să existe un acord de parteneriat încheiat între partenerii din România şi liderii de proiect/beneficiari (cu excepţia Programului de cooperare interregională INTERREG IV C, unde acordul de parteneriat va fi transmis Autorităţii naţionale după semnarea contractului de cofinanţare)."

    2. La articolul 7, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Pentru programul menţionat la lit. a) din preambul, Unitatea de plată din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei efectuează plata către liderii de proiect şi partenerii din România după verificarea cererilor de rambursare, conform procedurilor de management financiar al programelor, la cursul InforEuro al Băncii Centrale Europene valabil în luna solicitării controlului de către fiecare partener, pentru moneda în care au fost efectuate cheltuielile."

    3. La articolul 11, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) pentru Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România se acordă plăţi în avans pe baza contractului de cofinanţare încheiat cu Autoritatea naţională şi a solicitării scrise a Biroului Regional de Cooperare Oradea."

    4. La articolul 19, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.