Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 105 /2013


privind unele reglementări referitoare la cadrul financiar pentru Fondul de participare JEREMIE


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.06.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.06.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere:

    - prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European de Dezvoltare Regionalã, Fondul Social European şi Fondul de coeziune şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.260/1999 , publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr. 210 din 31 iulie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;

    - prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.828/2006 al Comisiei din 8 decembrie 2006 de stabilire a normelor de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European de Dezvoltare Regionalã, Fondul Social European şi Fondul de coeziune şi a Regulamentului (CE) nr. 1.080/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului privind Fondul European de Dezvoltare Regionalã, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 371 din 27 decembrie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;

    - prevederile Hotãrârii Guvernului nr. 776/2007 privind aprobarea Memorandumului de înţelegere, semnat la 23 ianuarie 2007 la Bucureşti, dintre Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice (în prezent Ministerul Economiei şi Finanţelor), şi Fondul European de Investiţii privind programul JEREMIE în România;

    - prevederile Hotãrârii Guvernului nr. 514/2008 pentru aprobarea Acordului de finanţare dintre Guvernul României şi Fondul European de Investiţii privind programul JEREMIE în România, semnat la Bucureşti la 18 februarie 2008, cu modificãrile ulterioare;

    - potrivit regulamentelor de mai sus, la sfârşitul anului 2013 Comisia Europeanã decomite automat sumele aferente anului respectiv pentru care statul membru nu a cerut rambursarea pânã la 31 decembrie 2013. Sumele plãtite cãtre Fondul de participare JEREMIE constituie cheltuieli eligibile în cadrul Programului operaţional "Creşterea competitivitãţii economice", iar achitarea şi declararea acestora cãtre CE pânã la sfârşitul anului 2013 contribuie la reducerea riscului de dezangajare de fonduri din acest program operaţional.

    Se impune implementarea de urgenţã a unor reglementãri privind plãţile în euro reprezentând contribuţia României cãtre Fondul de participare JEREMIE, administrat de Fondul European de Investiţii, în vederea implementãrii proiectelor susţinute din instrumentul financiar JEREMIE în cadrul Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivitãţii economice" şi, implicit, a creşterii gradului de absorbţie a instrumentelor structurale în România.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

    ART. 1


    (1) Prezenta ordonanţã de urgenţã stabileşte unele reglementãri privind cadrul financiar general pentru efectuarea plãţilor de cãtre Guvernul României cãtre Fondul de participare JEREMIE, în vederea asigurãrii accesului la finanţarea pentru IMM-uri, din sumele alocate temporar din venituri din privatizare Ministerului Economiei de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, potrivit art. 11^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiarã a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţã, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 362/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

    (2) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã sunt aplicabile pe perioada derulãrii Acordului de finanţare dintre Guvernul României şi Fondul European de Investiţii privind programul JEREMIE în România, semnat la Bucureşti la 19 noiembrie 2013 şi la Luxembourg la 15 noiembrie 2013, denumit în continuare Acord de finanţare.

    ART. 2


1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.