Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2006


privind procedurile de aplicare a sistemului de intervenţie pe piaţa cerealelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.07.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.07.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



                                CONDIŢII MINIME

                             de calitate la cereale

	

┌───────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬────────┬─────────┐
│ │ Grâu │ Grâu │ │ │ │
│ │ dur │ comun │ Orz │ Porumb │ Sorg │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│A. Conţinutul maxim de │ 14,5% │ 14,5% │ 14,5% │ 14,5% │ 14,5% │
│umiditate │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│B. Conţinutul maxim de │ 12% │ 12% │ 12% │ 12% │ 12% │
│componente care nu sunt │ │ │ │ │ │
│cereale de bază de calitate │ │ │ │ │ │
│corespunzătoare, din care: │ │ │ │ │ │
│ 1. Boabe sparte │ 6% │ 5% │ 5% │ 10% │ 10% │
│ 2. Impurităţi constituite din│ 5% │ 7% │ 12% │ 5% │ 5% │
│ boabe (altele decât cele │ │ │ │ │ │
│ indicate la 3) │ │ │ │ │ │
│ din care: │ │ │ │ │ │
│ (a) boabe şiştave │ 3% │ │ ) 5% │ - │ - │
│ (b) alte cereale │ │ │ - │ │ │
│ (c) boabe atacate de │ │ │ │ │ │
│ dăunători │ │ │ │ │ │
│ (d) boabe cu germene │ │ │ │ │ │
│ colorat │ │ │ │ │ │
│ (e) boabe arse prin uscare│ 0,50% │ 0,50% │ 3% │ 3% │ 3% │
│ 3. Boabe pătate şi/sau cu │ 5% │ - │ - │ - │ - │
│ fusarium, din care: │ │ │ │ │ │
│ - boabe cu fusarium │ 1,5% │ - │ - │ - │ - │
│ 4. Boabe încolţite │ 4% │ 4% │ 6% │ 6% │ 6% │
│ 5. Impurităţi diverse │ │ │ │ │ │
│ (Schwarzbesatz) din │ 3% │ 3% │ 3% │ 3% │ 3% │
│ care: │ │ │ │ │ │
│ (a) seminţe străine │ 0,10% │ 0,10% │ 0,10% │ 0,10% │ 0,10% │
│ - vătămătoare │ │ │ │ │ │
│ - altele │ │ │ │ │ │
│ (b) boabe distruse: │ 0,05% │ 0,05% │ │ │ │
│ - boabe deteriorate │ │ │ │ │ │
│ prin încingere sau │ │ │ │ │ │
│ prin uscare excesivă │ │ │ │ │ │
│ (ardere) │ │ │ │ │ │
│ - altele │ │ │ │ │ │
│ (c) impurităţi │ 0,05% │ 0,05% │ │ │ │
│ (d) pleavă │ │ │ │ │ │
│ (e) cornul secarei (ergot)│ │ │ - │ - │ - │
│ (f) boabe cu mălură │ │ │ - │ - │ - │
│ (g) insecte moarte şi │ │ │ │ │ │
│ fragmente de insecte │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│C. Procentul maxim de bobe care│ 27% │ - │ - │ - │ - │
│nu au deloc aspect sticlos, │ │ │ │ │ │
│sau sunt parţial sticloase │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│D. Conţinutul maxim de tanin în│ - │ - │ - │ - │ 1% │
│substanţă uscată │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│E. Greutatea specifică minimă │ 78 │ 73 │ 62 │ - │ │
│(MH) (kg/hl) │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│F. Conţinutul minim de proteina│ │ │ │ │ │
│la substanţa uscata │ 11,5% │ 10,5% │ - │ - │ - │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│G. Indicele de cădere (Hagberg)│ 220 │ 220 │ │ │ │
│(secunde) │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┤
│H. Indicele Zeleny, minim (ml) │ - │ 22 │ - │ - │ - │
└───────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┘


    ANEXA 2


    1. DEFINIŢIA

    componentelor care nu sunt cereale de bază de calitate corespunzătoare

    1.1. Boabe sparte - boabele de cereale a căror endosperm este parţial descoperit, boabele deteriorate în urma treieratului şi boabele fără germene.

    La porumb, "boabe sparte" înseamnă fracţiuni de boabe sau boabele care au trecut printr-o sită cu diametrul orificiilor de 4,5 mm.

    La sorg, "boabe sparte" înseamnă fracţiuni de boabe sau boabele care au trecut printr-o sită cu diametrul orificiilor de 1,8 mm.

    1.2. Impurităţile constituite din boabe

    a) boabe şiştave - boabe care, după eliminarea din eşantion a tuturor celorlalte componente la care se face trimitere în prezenta anexă, trec prin site cu orificii de dimensiunile următoare: grâu comun 2,0 mm, grâu dur 1,9 mm, orz 2,2 mm. Boabele deteriorate de ger şi cu maturare incompletă (verzi), aparţin şi ele acestei grupe.

    b) alte cereale - toate boabele care nu aparţin speciei din care s-a constituit mostra reprezentativă

    c) boabe atacate de dăunători - boabele care prezintă orificii sau rosături provocate de aceştia. Boabele înţepate de ploşniţa cerealelor aparţin şi ele acestei grupe.

    d) boabe cu germene colorat, boabe pătate, boabe atacate de fusarium - boabele cu germene colorat sunt acelea care prezintă pe învelişul germenului pete colorate brun-închis sau negru-brun, cu germen normal, fără tendinţa de încolţire. La grâul comun, boabele cu germene colorat nu sunt de luat în considerare până la un procent de 8%. La grâul dur, boabele pătate sunt acelea care prezintă pete brune sau negru-brun în altă parte decât pe germene; boabele atacate de fusarium sunt boabe al căror pericarp este contaminat cu miceliu de fusarium; aceste boabe pot fi ridate şi au pete difuze, cu contur slab delimitat, de culoare roz sau albă.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.