Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2004


privind nivelurile maxime de reziduuri de pesticide din produsele de origine animala*)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 17.02.2005 și 25.02.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata ,valabilă între 17.02.2005 și 25.02.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    *) Aprobata de Ordinul nr. 147 din 29/12/2004, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 143 din 17/02/2005.

                                  CODIFICAREA

        produselor de origine animala susceptibile sa conţină reziduuri

                                  de pesticide

	

┌────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ N.C. │ │
│(pozitia│ Denumirea │
│tarifara│ │
│vamala) │ │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0201 │Carne de bovine proaspata sau refrigerata │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0202 │Carne de bovine congelata │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0203 │Carne de porc proaspata, refrigerata sau congelata │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0204 │Carne de oaie sau capra proaspata, refrigerata sau congelata │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0205 00 │Carne de cal, magar, catar şi asin proaspata, refrigerata sau │
│ │congelata │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0206 │Organe comestibile de bovine, porcine, ovine şi caprine, cal, magar, │
│ │catar şi asin, proaspete, refrigerate sau congelate │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0207 │Carne şi organe comestibile de pasare (păsări de curte din specia │
│ │Gallus domesticus, rate, gaste, curcani, păsări guienea), proaspete, │
│ │refrigerate sau congelate │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ex. 0208│Alta carne sau organe consumabile de porumbei domestici, iepuri de │
│ │casa şi vanat, proaspete, refrigerate sau congelate │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0209 00 │Slanina, grasime de porc şi pasare proaspata, refrigerata, congelata,│
│ │sărată, în saramura, uscata sau afumata │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0210 │Carne şi organe comestibile sarate, în saramura, uscate sau afumate │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0401 │Lapte şi smantana din lapte, proaspete, neconcentrate sau necontinand│
│ │zahar sau alti indulcitori │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0402 │Lapte şi smantana din lapte, concentrate sau conţinând zahar sau alti│
│ │indulcitori │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0405 00 │Unt sau alte grasimi şi uleiuri derivate din lapte │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0406 │Branza şi cas │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0407 00 │Oua în coaja, proaspete, conservate sau fierte │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0408 │Oua fără coaja şi galbenus de ou, proaspete, deshidratate gatite în │
│ │abur sau prin fierbere în apa, turnate în forme, congelate sau │
│ │conservate pe alta cale, indulcite sau nu prin adaugare de zahar sau │
│ │alte materii indulcitoare │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1601 00 │Salamuri şi alte produse asemanatoare din carne, organe comestibile │
│ │sau sange, preparate alimentare bazate pe aceste produse │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1602 │Alte preparate din carne, organe comestibile sau sange, conservate │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Peste şi produse de pescarie │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0301 │Peste viu │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0302 │Peste proaspat sau refrigerat, cu excepţia peştelui filetat şi alta │
│ │carne de peste prevăzute la codul 0304 │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0303 │Peste congelat, cu excepţia peştelui filetat şi alta carne de peste │
│ │prevăzute la codul 0304 │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0304 │Peste filetat şi alta carne de peste (tocata sau nu), proaspat, │
│ │refrigerat sau congelat │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0305 │Peste uscat, sarat sau în saramura, peste afumat │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0306 │Crustacee cu carcasa sau fără, vii, proaspete, refrigerate, │
│ │congelate, uscate sau sarate │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│0307 │Moluste cu carcasa sau fără, vii, proaspete, refrigerate, congelate, │
│ │uscate sau sarate, nevertebrate acvatice altele decat crustacee şi │
│ │moluste │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1604 │Preparate sau conserve de peste, caviar şi preparate din icre │
├────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1605 │Preparate sau conserve de crustacee, moluste şi alte nevertebrate │
│ │acvatice │
└────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 1.1

                                 LIMITE MAXIME

    de reziduuri de pesticide, stabilite pentru produsele de origine animala

    Partea A

	

*Font 9*
┌───────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Limite maxime în mg/kg (ppm) │
│ ├─────────────────────────┬─────────────┬─────────────┤
│ │Din grasimea continuta în│Pentru lapte │ │
│ │ carne, preparate din │de vaca crud │ │
│ │carne organe comestibile │ şi smantana │ Pentru oua │
│ │ şi grasime animala │ listate în │proaspete în │
│ │ listate în Anexa 1 la │ Anexa 1 la │coaja, oua şi│
│ Reziduuri de pesticide │pozitiile NC: 0201; 0202;│ pozitia NC │ galbenus de │
│ │ 0203; 0204; 0205 00 00; │0401; pentru │ou listate în│
│ │ 0206; 0207; ex. 0208; │alte alimente│ Anexa 1 la │
│ │0209 00; 0210; 1601 00 şi│ listate la │ pozitiile │
│ │1602, - peste şi produse │pozitiile NC:│ NC: 0407 00 │
│ │ de pescarie listate la │ 0401, 0402, │şi 0408(3)(4)│
│ │pozitiile 0301-0307, 1604│ 0405 00 şi │ │
│ │ şi 1605(1)(4) │ 0406(2)(4) │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│1. Aldrin singur sau combinat│ 0,2 │ 0,006 │ 0,02 │
│ exprimat │ │ │ │
│2. Dieldrin (HEOD) în dieldrin (HEOD) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│3. Chlordan (suma de izomeri cis şi │ │ │ │
│trans şi oxichlordan exprimata în │ 0,05 │ 0,002 │ 0,005 │
│chlordan) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│4. DDT (suma de izomeri DDT, DDE şi DDD│ 1,0 │ 0,04 │ 0,05 │
│exprimata în DDT) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│5. Endrin │ 0,05 │ 0,0008 │ 0,005 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│6. Heptaclor (suma de heptaclor şi │ │ │ │
│heptaclor-epoxid exprimate în │ 0,2 │ 0,004 │ 0,02 │
│heptaclor) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│7. Hexaclorbenzen (HCB) │ 0,2 │ 0,01 │ 0,02 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│8. Hexaclorciclohexan (HCH) │ │ │ │
│ 8.1. izomer alfa │ 0,2 │ 0,004 │ 0,02 │
│ ├─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 8.2. izomer beta │ 0,1 │ 0,003 │ 0,01 │
│ ├─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 8.3. izomer gama (Lindan) │ 2,0 │ 0,008 │ 0,1 │
│ │ ex. 0204 carne de ovine │ │ │
│ │ 1.0 │ │ │
│ │ pentru alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│9. Clorpirifos │ 0,05*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
│ │ 0207 Carne de pasare │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│10. Clorpirifos-metil │ 0,05*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│11. Cipermetrin │ 0,05*) │ │ │
│incluzând şi alte amestecuri ale │ 0207 Carne de pasare │ 0,02 │ 0,05*) │
│isomerilor constituienti (suma de │ 0,2 │ │ │
│izomeri) │ pentru alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│12. Deltametrin │ 0,05 │ │ 0,05*) │
│ │ 0207 Carne de pasare │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│13.1. Fenvalerat │ 0,02*) │ 0,02*) │ 0,02*) │
│(suma de izomeri RR şi SS) │ 0207 Carne de pasare │ │ │
│ │ 0,2 │ │ │
│ │ pentru alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│13.2. Esfenvalerat │ 0,02*) │ 0,02*) │ 0,02*) │
│(suma de izomeri RR şi SS) │ 0207 Carne de pasare │ │ │
│ │ 0,05 │ │ │
│ │ pentru alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│14. Permetrin (suma de izomeri) │ 0,5 │ 0,05 │ 0,05 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│15. Cyfluthrin incluzând şi alte │ 0,05 │ 0,02*) │ 0,02*) │
│amestecuri ale isomerilor │ │ │ │
│constituienti (suma de izomeri) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│16. Lambda-Cyhalothrin │ 0,5 (excepţie │ 0,05 │ 0,02*) │
│incluzând şi alte amestecuri ale │ 0207 carne de pasare) │ │ │
│isomerilor constituienti (suma de │ 0,02*) pentru │ │ │
│izomeri) │ 0207 carne de pasare │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│17. Methidathion │ 0,02*) │ 0,02*) │ 0,02*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│18. Pirimiphos-methyl │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│19. Endosulfan (suma de alfa şi beta │ 0,1 │ 0,004 │ 0,1*) │
│ endosulfan sulfat │ │ │ │
│ exprimata în endosulfan)│ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│20. Fentin (reziduu de fentin │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
│ exprimat ca cation de│ │ │ │
│ triphyltin) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│21. Fenbutatin oxid │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│22. Triazaphos │ 0,02*) │ 0,02*) │ 0,02*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│23. Diazinon │ 0,05*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
│ │ carne de porc şi pasare │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│24. Disulfoton (suma de disulfoton şi │ 0,02*) │ 0,02 │ 0,02*) │
│ sulfoxidul şi sulfona sa│ │ │ │
│ exprimata în disulfoton)│ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│25. Dicofol (suma de izomeri│ 0,5 carne de bovine, oi │ 0,02 │ 0,05*) │
│ p.p' şi o.p') │ şi capre │ │ │
│ │ 0,1 carne de pasare │ │ │
│ │ 0,05*) alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│26. Aramite │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│27. Chlorfenson │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│28. Chloroxuron │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│29. Chlorbenside │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│30. Methoxychlore │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│31. 1,1-dichloro-2,2-bis │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
│(4-ethyl-phenyl-) ethan │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│32. Barbane │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│33. Chlorbenzilate │ 0,1*) │ 0,1*) │ 0,1*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│34. Azinphos-ethyl │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│35. Pyrazophos │ 0,02*) │ 0,02*) │ 0,02*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│36. Tecnazene │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│37. Lindan │ 0,7(5) │ 0,001(6) │ 0,1(5) │
│ │ pentru carne de pasare │ │ │
│ │ 0,02*) │ │ │
│ │ pentru alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│38. Quintozene │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│39. Parathion │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│40. Abamectin (suma de avermectin B1a, │ 0,02 ficat bovina │ 0,005*) │ 0,01*) │
│ B1b şi izomerul delta-8,9│ 0,01*) alte produse │ │ │
│ a avermectinei B1a) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│41. Bifentrin │ 0,1 grasime bovina │ 0,01*) │ 0,01*) │
│ │ 0,05*) alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│42. Bitertanol │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│43. Bromoprzlate │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│44. Flucythrine (suma de izomeri│ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
│ exprimata ca │ │ │ │
│ flucythrine) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│45. Methacrifos │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│46. Penconazole │ 0,05*) │ 0,01*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│47. Prochloraz (suma de prochloraz şi │ 0,2 grasime bovina │ 0,02*) │ 0,1*) │
│ metabolitii săi conţinând│ 2,0 ficat bovina │ │ │
│ 2,4,6-triclorfenol, │ 0,5 rinichi bovina │ │ │
│ exprimata ca prochloraz) │ 0,01*) alte produse │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│48. Profenofos │ 0,05*) │ 0,01*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│49. Resmethrin, inclusiv alte │ 0,1*) │ 0,1*) │ 0,1*) │
│amestecuri ale izomerilor constituienti│ │ │ │
│(suma de izomeri) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│50. Tridemorph │ 0,05*) │ 0,05*) │ 0,05*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│51. Triadimenol şi Triadimefon (suma │ 0,1*) │ 0,1*) │ 0,1*) │
│de Triadimenol şi Triadimefon) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│52. Cyclanide │ 0,01*)(p) │ 0,01*)(p) │ 0,01*)(p) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│53. Pendimethalin │ 0,05*)(p) │ 0,05*)(p) │ 0,05*)(p) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│54. Nitrofen │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│55. Suma de compusi cu mercur │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│56. Camphechlor (suma a compusilor │ 0,05*) excepţie carnea │ 0,01*) │ │
│indicatori Parlar no. 26, 50 şi 62) │ de pasare │ │ │
│Parlar no. 26 = 2-endo,3-exo,5-endo, │ │ │ │
│6-exo,8,8,10,10-octachlorobornane │ │ │ │
│Parlar no. 50 = 2-endo,3-exo,5-endo, │ │ │ │
│6-exo,8,8,9,10,10-nonachlorobornane │ │ │ │
│Parlar no. 62 = 2,2,5,5,8,9,9,10,10- │ │ │ │
│nonachlorobornane │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│57. 1,2-dicloretan │ 0,1*) │ 0,1*) │ 0,1*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│58. Binapacryl │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│59. Ethylen oxid (suma de ethylen oxid │ 0,02*) │ 0,02*) │ 0,02*) │
│şi 2-chloro-etanol exprimata ca ethylen│ │ │ │
│oxid) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│60. Captafol │ 0,01*) │ 0,01*) │ 0,01*) │
└───────────────────────────────────────┴─────────────────────────┴─────────────┴─────────────┘


--------------

    *) Indica limita minima la determinarea analitica

    (p) Indica limita maxima provizorie.

    (1) În cazul alimentelor cu continut de grasime de 10% sau mai mic, reziduul este raportat la greutatea totala a alimentului. În acest caz limita maxima este de 10 ori mai mica decat valoarea raportata la conţinutul de grasime, dar trebuie să nu fie mai mica de 0,01 mg/kg.

    (2) La determinarea reziduurilor din laptele crud de vaca şi smantana se ia ca baza un continut de grasime de 4%. Pentru laptele crud şi smantana provenite de la alte animale, reziduurile se exprima în mg/kg raportat la grasime.

    Pentru alte alimente listate în anexa 1 sub numerele 0401, 0402, 0405 00 sau 0406:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.