Inapoi la Cautare

NORMĂ din /2000


DE APLICARE A CONTRACTULUI CADRU PRIVIND CONDIŢIILE ACORDĂRII ASISTENŢEI MEDICALE IN CADRUL SISTEMULUI ASIGURĂRILOR SOCIALE DE SĂNĂTATE PENTRU ANUL 2000 APROBAT PRIN HOTĂRÂREA GUVERNULUI NR. 399/2000


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.08.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (21.08.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. 1

    DISPOZIŢII GENERALE

    ART. 1

    Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme sunt elaborate în temeiul art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 399/2000 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate pentru anul 2000.

    ART. 2

    (1) Cheltuielile pentru serviciile destinate fiecărui domeniu al asistenţei medicale se detaliază pe subcapitole de către Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, la propunerile caselor de asigurări de sănătate şi reprezintă cote procentuale asupra cheltuielilor materiale şi prestărilor de servicii cu caracter medical aprobate în bugetul fondului de asigurări sociale de sănătate şi se aproba prin ordin comun al Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Preşedintelui Colegiului Medicilor din România, cu avizul Ministerului Sănătăţii. În caz de neînţelegere în legătură cu procentele de alocare a sumelor pentru serviciile destinate fiecărui domeniu de activitate al asistenţei medicale, decizia finala se ia, pe baza propunerii Ministerului Sănătăţii, după consultarea scrisă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Colegiului Medicilor din România. În cazul neincadrarii la nivel naţional în cotele procentuale stabilite, Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate şi Colegiul Medicilor din România vor conveni de comun acord, realocarea acestora.

    (2) Cotele procentuale prezentate mai jos au un caracter orientativ la nivel naţional:

	

    a) asistenţa medicală primara 14,5-15%
    b) asistenţa medicală de specialitate ambulatorie
      (cu excepţia serviciilor medicale paraclinice) 6%
    c) servicii medicale paraclinice 2,75%
    d) servicii medicale spitaliceşti 59%-61%
    e) dispozitive medicale 1%
    f) asistenţa cu medicamente în tratamentul ambulatoriu 10%-11%
    g) servicii medicale de urgenta prespitalicesti 3%-4%
    h) asistenţa medicală ambulatorie stomatologica 2,5%-3%
    i) servicii medicale de recuperare-reabilitare a
       sănătăţii 1%
    j) programe de sănătate altele decât cele ale
      Ministerului Sănătăţii 0,1%-1%


    (3) Execuţia bugetară la nivelul caselor de asigurări de sănătate pe fiecare segment de asistenţa medicală se raportează la Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, şi în termen de 30 de zile de la încheierea fiecărui trimestru se face publică instituţiilor interesate.

    ART. 3

    Decontarea cheltuielilor aferente îngrijirii sănătăţii persoanelor asigurate se face în baza contractelor încheiate între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau functionale ori corectării unor deficiente fizice, din fondul asigurărilor sociale de sănătate şi din alte surse, conform legislaţiei în vigoare.

    ART. 4

    Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate şi Colegiul Medicilor din România elaborează modele de contracte pentru furnizarea de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau functionale ori corectării unor deficiente fizice prevăzute în Anexele nr. 1a - 1l la prezentele norme. Încheierea contractelor pentru furnizarea de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau functionale ori corectării unor deficiente fizice se face începând cu luna iulie 2000.

    ART. 5

    Nerespectarea obligaţiilor contractuale de către oricare dintre părţi conduce la aplicarea clauzelor prevăzute în contracte, mergand până la rezilierea contractului. Neplata în termen de maximum 30 de zile de la depunerea documentelor justificative, a sumelor datorate aferente serviciilor medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau functionale ori corectării unor deficiente fizice, prevăzute în contractele de furnizare, obliga casele de asigurări de sănătate la plata unor majorări de întârziere egale cu majorările aferente pentru întârzierea achitării impozitelor către stat şi care vor fi stipulate în mod obligatoriu, în contractele de furnizare de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice sau functionale ori corectării unor deficiente fizice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.