Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 380 /2013


privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 39/2012 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale "Nuclearelectrica" - S.A. Bucureşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.06.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.06.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Hotărârea Guvernului nr. 39/2012 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale "Nuclearelectrica" - S.A. Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 62 din 25 ianuarie 2012, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 1 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) acordarea dreptului de preferinţă de subscriere la preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni acţionarilor privaţi existenţi ai Societăţii Naţionale «Nuclearelectrica» - S.A. Bucureşti asupra unui pachet de acţiuni nou-emise, reprezentând 1,077% din capitalul social existent, proporţional cu cota deţinută anterior majorării capitalului social. Acţiunile nesubscrise ca urmare a neexercitării dreptului de preferinţă vor fi anulate, prin derogare de la prevederile art. 192 alin. (2) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 577/2002, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru exercitarea dreptului de preferinţă de către acţionarii existenţi la achiziţionarea de acţiuni nou-emise nu se va întocmi un prospect de ofertă publică potrivit prevederilor specifice pieţei de capital. Acţionarii privaţi existenţi îşi vor putea exercita dreptul de preferinţă la achiziţionarea de acţiuni nou-emise în intervalul perioadei de ofertă;"

    2. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) În virtutea dreptului de preferinţă prevăzut de lege, acţionarilor privaţi existenţi ai Societăţii Naţionale «Nuclearelectrica» - S.A. Bucureşti li se alocă un număr de acţiuni reprezentând 1,077% din capitalul social al societăţii.

    (2) Oferta publică primară cu privire la un număr de acţiuni reprezentând 10% din capitalul social al Societăţii Naţionale «Nuclearelectrica» - S.A. Bucureşti va fi structurată în 3 tranşe după cum urmează:

    a) tranşa investitorilor instituţionali este acea tranşă în care sunt acceptate exclusiv subscrieri ale investitorilor instituţionali şi căreia îi sunt alocate un număr de acţiuni reprezentând 85% din numărul total al acţiunilor care fac obiectul ofertei publice primare. Categoria investitorilor instituţionali include: instituţii de credit, firme de investiţii, organisme de plasament colectiv - fonduri de investiţii, societăţi de investiţii şi/sau societăţi de administrare a investiţiilor; societăţi de asigurare, fonduri de pensii şi societăţi de administrare a respectivelor fonduri de pensii; traderi şi companii fiduciare;

    b) tranşa subscrierilor mari este acea tranşă în care sunt acceptate subscrieri mai mari de 15.001 acţiuni ale investitorilor care nu sunt investitori instituţionali în condiţiile stabilite la lit. a) şi căreia îi sunt alocate un număr de acţiuni reprezentând 5% din numărul total al acţiunilor care fac obiectul ofertei publice primare;

    c) tranşa subscrierilor mici este acea tranşă în care sunt acceptate subscrieri mai mici sau egale cu 15.000 de acţiuni şi mai mari de 100 de acţiuni ale investitorilor care nu sunt investitori instituţionali în condiţiile stabilite la lit. a) şi căreia îi sunt alocate un număr de acţiuni reprezentând 10% din numărul total al acţiunilor care fac obiectul ofertei publice primare.

    (3) Dacă este cazul, ofertantul decide, împreună cu comisia pentru coordonarea procesului de privatizare, constituită potrivit art. 6 alin. (1), şi la recomandarea intermediarilor ofertei, realocarea acţiunilor între cele 3 tranşe, astfel cum sunt prevăzute la alin. (2), potrivit prevederilor prospectului de ofertă aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară."

    3. După articolul 5 se introduc cinci noi articole, articolele 5^1 - 5^5, cu următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.